Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: „Ni se rupe inima, spune că o arde!” | Demamici.ro

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi:

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: „Ni se rupe inima, spune că o arde!” O fetiță este alergică la apă, iar simptomele sunt destul de severe. Cazul micuței Ivy Angerman a făcut înconjurul presei după ce a fost diagnosticată cu o boală rară.

Medicii i-au pus diagnosticul de urticarie acvagenică, o boală rară care îi afectează pielea de fiecare dată când intră în contact cu lichide.

Practic, fetița este alergică la apă, iar starea ei se agravează inclusiv când plânge. Atât apa cât și lacrimile îi provoacă dureri asemănătoare cu arsurile de gradul al III-lea.
Atunci când Ivy plânge, fața începe să i se înroșească și e chinuită de dureri.

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: "Ni se rupe inima, spune că o arde"

„Încă nu ne putem obișnui cu ideea că are această boală. Ni se rupe inima”, mărturisește mama fetiței.

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: „Ni se rupe inima, spune că o arde!” Baia se transformă în cel mai mare chin pentru fetiță

Durerea provocată de lacrimi este nimic pe lângă cea de la băiță. Îaainte să primească acest diagnostic, să devină alergică la apă, fetița iubea să facă baie și să se bălăcească. Acum, plânge și țipă de durere, iar pentru mama ei e cel mai greu să asiste la așa ceva.

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: "Ni se rupe inima, spune că o arde"

„Am încercat multe lucruri care să-i ușureze durerea, dar nimic nu funcționează”, spune mama fetiței.

Reacția poate să dureze de la 15 minute la o oră. Temporar, singurele medicamente care o mai pot ajuta să suporte durerea mai ușor sunt antihistaminicile. În curând, însă, ea va dezvolta o imunitate la ele și nu își vor mai face efectul.

Tot ceea ce poate face mama fetiței este să o țină cât mai departe de apă, pe cât posibil. Din acest motiv, serile de băiță au loc doar de două ori pe săptămână.

Fetița alergică la apă, inclusiv la propriile lacrimi: "Ni se rupe inima, spune că o arde"

„Ne este foarte frică de ce va urma. Mă întreb dacă într-o zi nu i se va umfla gâtul când va bea apă. Nu știm dacă va merge la grădiniță sau ce job ar putea avea în condițiile astea”, a mai spus mama fetei într-un interviu pentru People.

Vezi si: Fetita de 5 ani, alergica la soare. Micuta nu poate iesi din casa fara un costum special | Demamici.ro

Vezi si: Bebelus de 5 luni, plin de rani in spital dupa ce a facut alergie la leucoplast | Demamici.ro