Fără triaj epidemiologic la elevi. Părinții, obligați să verifice temperatura copilului zilnic |Demamici.ro

Fără triaj epidemiologic la elevi. Părinții, obligați să verifice temperatura copilului zilnic

Ministerul Sănătății a anunțat că școala va începe din toamnă fără triaj epidemiologic. Acest lucru înseamnă că elevilor nu li se va mai lua temperatura înainte de începerea orelor și nici nu vor fi întrebați, individual, cum se simt.
Ministerul a decis să renunțe la această procedură din cauză că durează mult prea mult și ar putea provoca înghesuială la ușa școlii.

Prin urmare, părinții vor fi cei responsabili să verifice temperatura copilului în fiecare dimineață, înainte de a merge la școală.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”, a spus Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Fără triaj epidemiologic la elevi. Părinții, obligați să verifice temperatura copilului zilnic

Școala începe de la 14 septembrie. Cele 3 scenarii prezentate de președinte

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent data începerii școlii, dar și cele trei scenarii care ar putea fi aplicate.

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.
    Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală, potrivit digi24.ro.