Urmeaza fenomene meteo extreme. Ecaterina Andronescu: „Exista posibilitatea inchiderii unor scoli!” | Demamici.ro

Urmeaza fenomene meteo extreme. Ecaterina Andronescu:

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca exista posibilitarea inchiderii unor scoli in urma anunturilor facute de meteorologi. Administratia Nationala de Meteorologie a informat ca urmeaza cateva zile cu fenomene meteo extreme.

 Urmeaza fenomene meteo extreme. Ecaterina Andronescu: "Exista posibilitatea inchiderii unor scoli!" | Demamici.ro

Meteorologii au emis, duminica, o alerta meteo privind instabilitatea atmosferica accentuata, valabila in intreaga tara, pana miercuri dimineata la ora 9:00.

Se vor semnala vijelii, descarcari electrice, ploi torentiale si grindina iar, in unele locuri, precipitatiile vor depasi 60 de litri pe metru patrat. Vremea se va raci puternic si la munte va ninge.

Potrivit severe-weather.eu, un val de aer polar, provenit din nordul Rusiei, va lovi Romania. In perioada urmatoare, schimbarile de temperatura vor fi bruste, in unele zone ale tarii variind chiar cu 15 grade Celsius.

Odata cu aerul rece, exista posibilitatea aparitiei fenomenelor extreme. ANM a transmis ca exista premisele formarii unor tornade precum cea de la Calarasi. Va reamintim ca pe data de 30 aprilie o tornada a lovit zona Drajna-Dragalina, provocand pagube insemnate.

 Urmeaza fenomene meteo extreme. Ecaterina Andronescu: "Exista posibilitatea inchiderii unor scoli!" | Demamici.ro

Decizia inchiderii scolilor va fi luata de catre autoritatile locale, in functie de starea vremii si a intensitatii fenomenelor meteorologice.

Ecaterina Andronescu a declarat la Digi 24 ca exista posibilitatea inchiderii scolilor: „Fara indoiala ca este, cum sa punem copiii sub risc? Ar fi absolut inacceptabil. Nu ia Ministrul decizia, ia fiecare autoritate locala, inteleg directorul scolii impreuna cu autoritatea locala, in situatiile pe care vremea le genereaza acolo, nu inchidem toate scolile”, a precizat Ecaterina Andronescu.