Dr. Mihai Craiu, in plina pandemie de coronavirus: „Situatia este foarte serioasa. Va fi foarte rau in Romania!” | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu, in plina pandemie de coronavirus:

Dr. Mihai Craiu, in plina pandemie de coronavirus: „Va fi foarte rau in Romania!” Intr-o postare publicata pe Spitalul Virtual pentru Copii, dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma cu privire la gravitatea bolii care ne ameninita la nivel global.

Este mai putin important sa cautam vinovati, spune Mihai Craiu. Important este sa respectam regulile impuse de autoritatile competente, sa respectam cu sfintenie distantarea sociala, igiena, masurile de protectie prin purtarea accesoriilor care sa tina virusul la distanta.

Dr. Mihai Craiu avertizeaza fumatorii cu privire la riscurile suplimentare la care se supun. Plamanii unui fumator sunt deja mult mai incercati si mai vulnerabili decat ai unei persoane care nu are acest viciu. Acest lucru creste probabilitatea de deces de 14 ori.

Dr. Mihai Craiu, in plina pandemie de coronavirus: „Situatia este foarte serioasa. Va fi foarte rau in Romania!”

„Mă gândesc cu îngrijorare. Deja situația este FOARTE serioasă. Nu mai sunt de actualitate poveștile de adormit copiii, mesajele linistitoare sau bășcălia tipic mioritică. Va fi foarte rău in România!

Vom avea de decontat toate gesturile iresponsabile ale ultimilor zeci de ani. Nu le voi pomeni aici pentru că ar putea fi interpretate greșit sau răstălmăcite in notă politicianistă.

Cert este că, ACUM, sunt de aplicat strict regulile impuse privind distanțarea socială, igiena mâinilor și purtarea măștilor adecvate.

Nu mai contează cine a fost de vină… Nu mai contează scenariile in care trebuia să facem altfel cândva în trecut… Nu mai contează „greaua moștenire”…

Toate acestea aparțin trecutului și în trecut nu putem face schimbări. Oamenii au acum nevoie de soluții, nu de promisiuni.

O soluție este statul in casă si anularea tuturor întâlnirilor sau petrecerilor. Evident că există iresponsabili. Este cunoscut faptul că unii nu respecta regulile. Aceștia vor fi primii bolnavi si tot dintre ei vor fi primele decese.

Până vom avea tratamente eficace ar fi bine să minimalizăm asumarea de riscuri prostești. Unul din aceste riscuri, care ne crește probabilitatea de deces, de 14 ori, este fumatul, cum au raportat recent medicii chinezi.

Deși nu există studii directe, făcute pe pacienți COVID-19, se poate explica științific de ce boala evoluează mai sever la un mare fumător.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – lăsați-vă de fumat acum!”

Informare MAI de ultima ora

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Vezi si: Mama a doi copii, prima persoana din lume vaccinata impotriva coronavirusului. Vaccinul este unul experimental | Demamici.ro

Vezi si: Povestea a doua cadre medicale, mame, infectate cu noul coronavirus. Una a supravietuit, cealalta nu! | Demamici.ro

Vezi si: O mama a inceput sa planga in supermarket pentru ca nu mai gasea scutece pentru copiii ei VIDEO | Demamici.ro