Copil de 10 ani din Mirşid a murit electrocutat. Tatăl era la serviciu, iar mama nu se afla în locuință | Demamici.ro

Copil de 10 ani din Mirşid a murit electrocutat. Tatăl era la serviciu, iar mama nu se afla în locuință | Demamici.ro

Copil de 10 ani din Mirşid a murit electrocutat. Tatăl era la serviciu, iar mama nu se afla în locuință. Tragedia s-a produs vineri 07.05.2021, în timp ce părinții erau plecați. Tatăl se afla la serviciu, iar mama în Zalau, pentru a rezolva niște probleme personale. Băiatul era acasă împreună cu frații săi. Unul dintre aceștia l-a descoperit căzut la podea. Potrivit primelor informații, se pare că cel mic s-a electrocutat după ce s-ar fi jucat la o priză.

„Poliţia a fost sesizată astăzi după-amiază, în jurul orei 15,30, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că un copil s-ar fi electrocutat în locuinţă. Evenimentul a avut loc în comuna Mirşid. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că minorul se afla la acel moment în locuinţă, împreună cu fraţii lui. Tatăl copiilor era la serviciu, iar mama plecase în municipiul Zalău, pentru a rezolva ceva probleme personale. La un moment dat, acesta a fost găsit căzut pe podea de către unul dintre fraţi”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Cadrele medicale care au ajuns la fața locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul. A fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs moartea copilului.

Primul ajutor in caz de electrocutare. Simptome

Copiii au o rezistenta redusa la nivelul pielii, iar leziunile provocate de socul electric pot fi mult mai grave decat in cazul adultilor. De asemenea, persoanele in varsta sunt supuse unui risc crescut de complicatii sau deces din cauza afectiunilor cardiace.

In caz de electrocutare este foarte important timpul scurs pana cand persoana afectata sa primeasca asistenta medicala. Ideal ar fi ca reanimarea sa fie intreprinsa in primele 5 minute.

Principalele simptome ale electrocutarii:

  • dureri de cap
  • ritm cardiac neregulat
  • spasme musculare
  • senzatia de amortire sau furnicaturi
  • convulsii
  • pierderea cunostintei
  • fracturi osoase
  • stop cardiac

Primele masuri pana la sosirea ambulantei

Se deconecteaza persoana accidentata de sursa de curent. NU atingeti victima cu mainile goala daca se afla inca in contact direct cu sursa de curent! Puteti folosi manusi de cauciuc, obiecte de lemn sau plastic pentru a va proteja.

Nu incercati sa separati victima de sursa de curent daca simtiti o senzatie de furnicatura in picioare si in extremitatea inferioara a corpului.

Continuarea articolului AICI!

Vezi si: Primul ajutor in caz de electrocutare VIDEO | Demamici.ro