Capul copilului isi modifica forma radical in timpul nasterii naturale | Demamici.ro

Capul copilului isi modifica forma la nastere

Capul copilului la nastere. Un grup de medici a condus un experiment, in urma caruia au scos la iveala niste concluzii uimitoare.

Miracolul nasterii este pe buna dreptate un miracol: de la felul in care corpul unei femei se modifica pentru a sustine viata in uter, dar si modul in care fatul isi modifica forma corpului, pentru a putea fi adus pe lume.

Mai multe ecografii 3D efectuate unor femei in timpul nasterii au scos la iveala imagini care au reusit sa ii surprinda chiar si pe medici.

Vezi si: Diferentele dintre copiii nascuti pe cale naturala si cei nascuti prin cezariana. De ce arata diferit | Demamici.ro

Capul copilului isi modifica forma, pentru ca fatul sa poata fi nascut pe cale naturala

Potrivit NBC News, 7 femei din Franta au fost de acord sa participe la un experiment si au nascut intr-un aparat IRM (Imaginastica prin rezonanta magnetica).

Imaginile au surprins momentul in care copilul isi modifica forma capului pentru ca nasterea naturala sa fie posibila.

Capul copilului isi modifica forma la nastere

„Dupa ce am vazut cum se modifica capul copilului si forma lui, am descoperit apoi ca odata cu acesta se comprima si creierul fatului”, a spus Dr. Olivier Ami, medicul care a condus cercetarea.

In momentul in care bebelusul paraseste uterul si coboara spre canalul de nastere, atunci are loc si acesta modificare.

„In timpul nasterii vaginale, creierul fatului se comprima, in unele cazuri neasteptat de mult. Totul depinde si de structura oaselor craniene si cat de moi sunt acestea, pentru a-si putea modifica temporar forma”, mai explica medicul.

Vezi si: Doctorul Mihai Craiu, despre diferentele dintre copiii nascuti prin cezariana si cei nascuti natural | Demamici.ro

In cazul a cinci copilasi din cei nascuti in aparatul IRM, forma capului a revenit la normal imediat dupa nastere.

In alte cazuri, dureaza ceva mai mult pana cand se produce aceasta modificare.

Si, nu in ultimul rand, exista si un procent mic de copii pentru care aceasta modificare a craniului nu se produce la nastere.

Dr. Olivier Ami spera ca intr-un viitor apropiat, sa poate prezice inca din timpul nasterii, care sunt bebelusii care prezinta acest risc. In acest mod, se pot evita nasterile care pot prezenta un risc de a cauza traume creierului copilului (cazuri extrem de rare).

Capul copilului isi modifica forma la nastere

„Si, nu in ultimul rand, ne dorim ca pe viitor sa dispunem de toate informatiile necesare, astfel incat, atunci cand stam de vorba cu o viitoare mama, sa putem face cea mai corecta alegere, atunci cand vine vorba de modalitatea de nastere”, mai spune medicul.

Vezi si: Beneficiile nasterii vaginale! Nasterea naturala este mai sanatoasa pentru copil | Demamici.ro