Capsulele de detergent lichid din casă, un pericol real pentru copii | Demamici.ro

Capsulele de detergent lichid, pericolu nevăzut din casă. Tot mai mulți copii au ajuns la spital în stare gravă

Capsulele de detergent lichid din casă, un pericol real pentru copii. Capsulele de detergent lichid sunt extrem de periculoase pentru copii, iar de multe ori, părinții nu își dau seama de acest lucru.

Acest tip de detergent a devenit în ultimii ani o alternativă în multe gospodării. O singură capsulă îți asigură cantitatea necesară pentru o mașină de spălat, iar astfel se simplifică munca la spălatul rufelor.

Totuși, capsulele de detergent lichid seamănă cu niște jeleuri colorate, iar acest lucru le poate face foarte atractive pentru cei mici. Fără să-și dea seama că le pot face rău, copiii se joacă cu ele, le bagă în ură, iar odată ingerat lichidul colorat, viața lor este pusă în pericol.

Capsulele de detergent lichid pentru rufe, pericol major pentru copii. Pot fi confundate cu dulciurile sau jucăriile

Astfel de capsule sunt considerate mai periculoase decât orice alte produse de curățat.

La nivel mondial s-au înregistrat tot mai multe cazuri de intoxicație gravă cu detergent, după ce copiii au ajuns să se joace cu ele.

Cei mici sunt mult mai atrași de astfel de produse, atunci când rămân nesupravegheați, datorită formei și consistenței gelatinoase, iar astfel ajung să fie confundate cu bomboanele sau alte dulciuri.

Învelișul de plastic se topește imediat, dacă copilul duce capsula în gură, iar consecințele pot fi extrem de grave.

Intoxicația cu detergent lichid. Cum îți dai seama?

Capsulele de detergent lichid, pericolu nevăzut din casă. Tot mai mulți copii au ajuns la spital în stare gravă

Dacă copilul tău a avut contact cu capsulele de detergent lichid și a ingerat din greșeală produsul, vor apărea următoarele simptome:

  • tuse
  • iritație și durere la nivelul ochilor
  • febră
  • vomă
  • diaree

Acţiunea toxică a acestor substanțe se manifestă cel mai frecvent la nivel digestiv, cu simptomatologie in funcţie de cantitatea ingerată. Acţiunea iritativă la nivel digestiv va provoca vărsături alimentare sau bilioase, dureri abdominale şi scaune diareice. Pierderile lichidiene importante, prin vărsături şi diaree, pot sa producă sindroame de deshidratare acută şi chiar acidoză metabolică.

Vezi și: Astmul bronsic la copii poate fi cauzat de parfumul din detergenti | Demamici.ro

Dacă cel mic semnalează astfel de simptome, mergeți de urgență la medic. Mulți copii au ajuns să fie inclusiv intubați, pentru a putea să respire, în urma unor leziuni serioase.

În unele cazuri, pacienții pot prezenta și o stare mentală alterată, fiind greu să rămână treji.

În cazuri severe sau unde se intervine mult prea târziu, se poate ajunge și la stări de comă sau la deces.

Protejați copilul de fiecare dată când faceți curățenie

Chiar dacă vă este greu să vă desfășurați sarcinile în gospodărie, atunci când aveți în grijă și un copil mic, acordați mereu prioritate copilului. Asigurați-vă că cel mic nu are acces la zona în care aveți depozitate produsele de curățenie.

O simplă clipă de neatenție se poate transforma într-o tragedie. În momentul în care deschideți dulapul cu detergenți și vă îndreptați atenția spre mașina de spălat, atunci este momentul în care copilul se poate furișa și sustrage anumite produse.

Ideal ar fi ca aceste capsule cu detergent lichid să nu fie procurate deloc, dacă aveți un copil mic în casă. Totuși, dacă considerați că vă sunt indispensabile, aveți grijă să le țineți cât mai departe de copil, iar copilul, cât mai ferit de zona în care se face curățenie.

Vezi si: Experiment! Ce se intampla in corpul copilului care inghite o baterie | Demamici.ro