Baietelul lui Kamara, progres miraculos. Leon a reusit sa se ridice singur VIDEO | Demamici.ro

aietelul lui Kamara, progres miraculos

Baietelul lui Kamara, progres miraculos. Leon a reusit sa se ridice singur. Copilul lui Kamara, diagnosticat la nastere cu tripareza spastica, este un adevarat luptator. Dupa numeroase operatii si tratamente cu celule stem, Leon a reusit sa faca progrese majore.

Intr-un clip postat pe Youtube, baietelul lui Kamara nu-si mai incape in piele de fericire in momentul in care reuseste sa se ridice singur de pe burtica, in genunchi si sa isi mentina spatele drept.

Desi a reusit sa isi tina postura dreapta doar cateva secunde, progresul este unul important pentru copil si pentru familia lui.

Cazul lui Leon a fost preluat anul trecut de o clinica din Turcia, iar in prezent, baietelul lui Kamara face periodic cate un tratament cu celule stem.

Vezi si: Baietelul lui Kamara, paralizie cerebrala. Leon va incepe o serie de interventii in strainatate VIDEO | Demamici.ro

Parintii sustin ca Leon a fost victima unei grave erori medicale

aietelul lui Kamara, progres miraculos

„Oana trebuia sa nasca prin cezariana. Un doctor iresponsabil de la Spitalul Municipal din Constanta a obligat-o sa nasca natural, inainte de termen, la opt luni, desi nimic nu indica faptul ca venise momentul. Nu i se rupsese apa, nu avea contractii. Eu nu eram in tara, iar Oana plecase cu sora ei si cu cumnatul la mare, pentru o zi. Acolo s-a intamplat totul. Ea s-a prezentat la spital doar pentru ca avusese o sangerare”.

aietelul lui Kamara, progres miraculos

Nu avea voie sa nasca natural, pentru ca e mica in bazin, iar doctorul care-i monitorizase sarcina in Bucuresti îi interzisese acest lucru. Acel doctor iresponsabil din Constanta a obligat-o sa ramana in spital si a lasat-o singura sa nasca natural, cu moasa. Ei i-au rupt apa, ei i-au facut injectie pentru dilatare si o incizie.

Ea le-a spus ca nu are voie sa nasca natural, dar doctorul a insistat. Leon avea trei kilograme cand s-a nascut si i-au dat nota 9. Cum sa-i dai nota noua unui copil nascut la 8 luni, caruia i-ai fortat nasterea? El era perfect sanatos. Nascut la 8 luni, nu l-au pus la incubator.

I l-au lasat Oanei in salon. A fost pusa sa se mulga într-o cana si apoi sa il alapteze. Leon a facut o detresa si abia apoi l-au pus la incubator, ceea ce trebuiau sa faca de la inceput, pentru ca plamanii sai nu erau suficient de dezvoltati”, povestea Kamara intr-un interviu.

Vezi si: Kamara, marturisiri dureroase despre baietelul sau: „As schimba ziua in care s-a nascut!” Leon are probleme de sanatate| Demamici.ro

Baietelul lui Kamara, progres miraculos. Leon a reusit sa se ridice singur

aietelul lui Kamara, progres miraculos

Leon a inceput tratamentul cu celule stem in luna mai, iar pe 23 august a facut cea de-a 5-a interventie. Concomitent cu transferurile de celule stem, Leon face si sedinte de fizioterapie.

Dupa cea de-a 5-a interventie, Leon a devenit tot mai comunicativ si mai vesel.

Copilul lui Kamara si al Oanei a reusit sa impresioneze oameni care nici macar nu-l cunosc. Miscati de povestea lui de viata, persoanele cu suflet mare au lasat nenumarate mesaje de incurajare pe contul lui Kamara.

Desi artistul si mama copilului, Oana, nu mai formeaza un cuplu, cei doi au decis sa ramana in relatii apropiate de dragul copilului si sa lupte pentru insanatosirea micutului Leon.