Amenzi pentru cei care fumeaza in locurile de joaca pentru copii | Demamici.ro

Amenzi pentru cei care fumeaza in locurile de joaca pentru copii

Daca vreti sa fumati in spatiile special amenajate pentru copii, va trebui sa va ganditi de doua ori inainte.

Persoanele care sunt prinse in timp ce fumeaza in spatiile de joaca pentru copii risca o amenda intre 100 si 500 de lei. Acelasi risc este valabil si in cazul fumatorilor de tigari electronice.

In sectorul 6 din Bucuresti, Politia Locala a aplicat deja amenzi de peste 7000 de lei persoanelor care nu au respectat legea si au fumat in spatiile interzise.

Amenzi pentru cei care fumeaza in locurile de joaca pentru copii

„Din dispoziţia primarului Gabriel Mutu, agenţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au mărit numărul verificărilor din teren, în special în spaţiile de joacă pentru copii. Controalele vizează siguranţa celor mici (respectarea ansamblului de prevederi legale, menite să asigure sănătatea copiilor), precum şi păstrarea curăţeniei în aceste spaţii.

În ultimele săptămâni, poliţiştii locali au desfăşurat mai multe acţiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În urma controalelor din teren, au fost depistate şi identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor şi în spaţiile comune din clădirile de locuinţe, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum se ridică la 7.450 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative”, gasim scris in informarea de presa, conform dcnews.ro.

„Atunci când vine vorba de sănătatea şi siguranţa copiilor, nu putem face concesii. Poliţia Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât şi pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de ţigări în locurile de joacă ale celor mici”, a spus primarul Gabriel Mutu, potrivit adevarul.ro.