Adriana a rămas însărcinată pe cale naturală având o singură trompă: „Am primit binecuvântarea de a crește viață în interiorul pântecului meu” | Demamici.ro

Adriana a rămas însărcinată pe nale naturală având o singură trompă: „Am primit binecuvântarea de a crește viață în interiorul pântecului meu” | Demamici.ro
Cuprins articol
  1. Coșmarul Adrianei a început cu un test Papanicolau
  2. Trompa dreaptă, plină de lichid. A fost necesară eliminarea ei: salpingenctomie parțială
  3. După tratamente de stimulare a ovulației, luate luni în șir, Adriana și soțul său au luat în considerare FIV
  4. Adriana a rămas însărcinată pe cale naturală având o singură trompă uterină

Cititoarea noastră a vrut să-și împărtășească povestea cu scopul de a oferi speranță, curaj și credință și altor femei care trec prin situații similare. Adriana a avut foarte multe probleme de sănătate pe care le-a explicat în detaliu, însă nu a încetat să creadă că va reuși să devină mamă în ciuda greutăților care i-au apărut în cale. După ani de străduințe, de clipe grele, de lacrimi și speranțe de multe ori năruite, visul ei s-a împlinit. Într-o zi de martie a văzut pe testul de sarcină cele două liniuțe, simbolul pur al vieții din burtică. Cu o singură trompă uterină, Adriana a reușit să rămână însărcinată pe cale naturală. Vă invităm să citiți povestea Adrianei exact așa cum ne-a împărtășit-o.

Coșmarul Adrianei a început cu un test Papanicolau. A fost diagnosticată cu HSIL, ASC-H, leziune scuamoasă intraepitelială de grad înalt , cu risc precanceros

„Cum am rămas însărcinată având o singură trompă!

În 2012, în urma unui test Babeș Papanicolau am fost diagnosticată HSIL, ASC-H, leziune scuamoasă intraepitelială de grad înalt , cu risc precanceros. Mi s-a recomandat un test HPV și colposcopie de către medicul la care mergeam atunci, Iohannis Lachanas, la clinica „Life Materna”! În urma testării HPV am fost depistată cu două dintre tulpinile care pot provoca cancer de col uterin, și anume 16 și 18, iar la colposcopie medicul a reușit să vadă cât din suprafața colului era afectată. In urma colposcopiei s-a văzut că, colul era afectat în proporție de 90%, mi s-a făcut ERAD de urgență, din fericire pentru mine au reușit să salveze colul, ținând cont de suprafața mare afectată! După recuperare, am început tratament cu Aldara, mergeam de 3 ori pe săptămână pentru aplicarea cremei, timp de o luna!

După un an am repetat testul HPV: negativ , apoi 3 ani la rând, din fericire a fost negativ de fiecare dată!

Ulterior imi doream să rămân însărcinată, însă nu se întâmpla! Am făcut o histerosalpingografie, adică o radiografie cu substanță de contrast, pentru a vedea dacă trompele sunt înfundate. Rezultatul a fost îmbucurător, medicul la care mergeam atunci, a spus că totul este bine. În ziua imediat următoare, am început să am dureri îngrozitoare de burta, aproape insuportabile. Am contactat medicul, i-am spus problema pe care o am, si m-a chemat de urgență pentru control. La ecografie, trompa dreaptă se vedea foarte inflamată. Mi s-au recoltat și analize de sânge, care indicau o infecție mare în corp. Am urmat tratament cu antibiotic și antiinflamatoare, m-am recuperat cam într-o săptămână. Toate acestea se întâmplau în 2013.

După ce am terminat de tratat colul, mergeam la 6 luni pentru Papanicolau și ecografie, dar în tot acest timp nu mi s-a spus ca aș mai avea vreo problemă! Ecografic părea totul în regulă.

 

 

 

Trompa dreaptă, plină de lichid. A fost necesară eliminarea ei: salpingenctomie parțială

Având din 2016 un abonament la „Sanador”, ca beneficiu de la locul de munca, am zis să profit, iar în 2017 am mers la un control de rutină. La o ecografie abdominală totală, unde mi s-a spus că pe ovarul drept pare a fi un chist foarte mare, domnul doctor care a făcut ecografia nefiind de specialitate, m-a îndrumat către ginecologie! M-am programat în cel mai scurt la medicul pe care îl aveam, același care mi-a tratat colul și care mi-a făcut și histerosalpinografia. Ajunsă la cabinet, conform imaginilor ecografice dânsul a spus că vede un chist mare, dar pe stânga, nu pe dreapta! Si pentru că devenisem confuză, și nu știam care era de fapt adevărul, am mers la un alt medic ginecolog , din Sanador de data aceasta, pentru second opinion.

Aici mi s-a spus din start ca nu este niciun chist, și că ce se vede la ecografie este trompa dreapta plină cu lichid, denumire medicală hidrosalpinx! Singura opțiune pentru mine era o operație de extracție a lichidului. Cu rezultatul ecografiei am ajuns la doamna dr Ruxandra Dumitrescu, din cadrul clinicii „Fertilia”. Dânsa, la rândul său mi-a efectuat o investigație in plus, o ultrasonografie, tot cu substanță de contrast, pentru a vedea trompa afectată. Imediat am programat operația laparoscopica la spitalul Cantacuzino, unde dânsa profesează. Intervenția a fost ușoară, cu anestezie totală. Lichidul a fost scos, iar trompa pe jumătate eliminată, și clampată, salpingenctomie parțială dreapta! Și recuperarea a fost ușoară! Doamna doctor Dumitrescu m-a asigurat că voi rămâne însărcinată pe cale naturala, dar puțin mai greu.

După tratamente de stimulare a ovulației, luate luni în șir, Adriana și soțul său au luat în considerare FIV

După toate acestea, tot încercam și iar înceram, dar nu se întâmpla. La recomandarea unei cunoștințe, în martie 2019 am mers la clinica „Columna” la doamna doctor Lucia Costoiu. De către dansa mi-a fost recomandat timp de 3 luni Miosun pentru stimularea ovulației, eu având ovare polichistice și ciclu menstrual neregulat, cu întârzieri foarte mari, am făcut din nou o histerosalpinografie, pentru a vedea permeabilitatea trompei din stânga, singura pe care o mai am. Era permeabila, dar nu în totalitate, mergeam lunar la clinică pentru monitorizarea ovulației. Ovulație era, dar sarcina nu apărea. A făcut și soțul spermogramă, rezultatul fiind normal, fără probleme. Văzând că nu se întâmplă nimic după cele 3 luni de stimulare cu Miosun, doamna doctor ne-a recomandat să ne înscriem din iunie 2019 pentru FIV, prin programul din partea primăriei. Eu aș fi apelat și la asta imediat, dar soțul a zis să mai așteptam puțin, și vedem apoi.

În septembrie 2019, am mers în „Sanador” pentru un control de rutină și Papanicolau. De data aceasta am nimerit la doamna doctor Alina Dascălu, căreia i-am spus că îmi doresc un copil, i-am prezentat „istoricul” meu. Dânsa mi-a prescris Inogest pentru 3 luni, tot pentru stimularea ovulației. Nu am luat imediat, ci am așteptat până în decembrie. Am început să beau plicurile din ziua menstruației, așa am considerat eu că ar fi potrivit, însă pot fi băute din orice moment al lunii. Pe lângă faptul că menstruatia s-a reglat în următoarele 2 luni, ianuarie și februarie 2020, în luna martie a întârziat din nou.

Adriana a rămas însărcinată pe cale naturală având o singură trompă uterină

Nu m-am gândit că aș fi însărcinată pentru că eram obișnuită cu întârzierile și mă împăcasem deja cu ideea ca poate nu voi avea niciodată privilegiul de a fi mamă. Pe data de 17 martie eram la muncă. Începuse ușor, usor să se discute despre primele cazuri de covid, iar eu aveam simptome de răceala și îmi era rău. Team leader-ul meu m-a văzut și m-a trimis acasa. M-am dus direct la medicul de familie pentru control. Mi-a prescris un tratament cu antivirale. Am cumpărat tratamentul, dar am avut o reținere cu administrarea medicamentelor, așa că l-am rugat pe soț să cumpere un test de sarcină.

I-am zis că nu cred că sunt gravidă, dar totuși să fac testul ca să fiu sigură și să nu iau medicamente aiurea! In sinea mea simțeam ca e ceva acolo, în burtică. Testul l-am făcut a doua zi, dimineața, pe data de 18 martie 2020. Am efectuat procedura, și l-am lăsat în baie, nici nu m-am uitat la el, iar eu m-am dus să mănânc . Dupa nici 5 minute nemaiavând răbdare m-am întors la baie să văd testul. Surpriza mare a fost să văd 2 liniute roșii , iar culoarea liniuțelor era destul de intensă. Nu îmi venea să cred ce văd. Am început să tremur și să plâng de fericire, și încă nu realizam că testul de sarcină este pozitiv. Voiam să ii fac surpriză soțului, dar nu am mai avut răbdare până seara când trebuia să vină de la serviciu, așa că i-am scris pe whatsapp.

În aceeași zi m-am programat și la ginecolog pentru confirmare ecografică! Am prins loc la doamna doctor Alina Dascălu. Ajunsă în cabinet, abia așteptam eco, plină de emoții, rezultat sarcină intrauterină incipientă aproximativ 5 săptămâni! Aveam o mare teamă de o posibilă sarcină extrauterină, dar din fericire Dumnezeu a făcut o minune, pentru care îi voi rămâne veșnic recunoscătoare. Sunt sigură că El a aranjat toate acestea pentru mine știind că voi trece cu bine. Și tot El mi-a scos-o în cale pe doamna doctor Dascălu care mi-a urmărit sarcina până la final, și deși nu am născut cu dansa, (am născut la stat la maternitatea dr. Prof Panait Sârbu, cu doamna doctor Diana Comandașu, un alt înger trimis de Dumnezeu pentru mine) și a avut grija să duc sarcina cu bine la termen, având trombofilie ereditară, incontinență cervicală post ERAD ( col scurt și riscul deschiderii colului, pentru care am purtat inel Pesar) și s-a interesat de mine și după naștere .

Am primit binecuvântarea de a crește viață în interiorul pântecului meu exact atunci când aveam nevoie de lucrul acesta. Dumnezeu este cel care înfăptuiește minuni, dacă crezi cu toată ființa. Eu una Ii voi mulțumi zilnic, câte zile voi avea pe acest pământ!”

FOTO PRINCIPALĂ SIMBOL

Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o altfel de experiență în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească poveștile.

Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici.

Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate!

Vezi și: Luptătoare mea de 33 de săptămâni! Și-a născut fetița prematur, în Italia: „Placenta mi s-a desprins și riscam să murim amândouă” | Demamici.ro

Vezi si: Două inimioare i-au bătut în burtică, însă doar unul dintre gemeni a trăit. Cristina a născut într-un spital privat din Bruxelles, cu un medic român | Demamici.ro

Vezi si: Naștere în Asse, Belgia. Alexandra și-a adus pe lume cei doi copii într-un spital de stat: „Am născut printre râsete și glume făcute pe seama soțului” | Demamici.ro