Actrița Olimpia Melinte, despre „mommy brain” : „Memoria după sarcină nu e atuul unei femei” | Demamici.ro

Actrița Olimpia Melinte a suferit pierderi de memorie după sarcină:

Actrița Olimpia Melinte, despre „mommy brain” : „Memoria după sarcină nu e atuul unei femei”. Actrița Olimpia Melinte este mamă a doi copii și până acum a reușit cu succes să se împartă între familie și platoul de filmare.

Cunoscută publicului larg datorită rolului Elizei Dragomir din serialul „Vlad”, Olimpia Melinte a devenit mama unei fetițe în urmă cu 6 luni și, deși s-a reîntors pe platoul de filmare destul de repede după naștere, actrița plănuiește să ia lucrurile mai ușor.

Actrița Olimpia Melinte, despre „mommy brain” : „Memoria după sarcină nu e atuul unei femei”

„Pentru mine urmează un pic de liniște împreună cu familia mea, pentru că fetița mea are nevoie de mama ei acasă. Și pe urmă urmează un lungmetraj în primăvară, până atunci sper că mă odihnesc. Să văd, sunt în discuții dacă mai fac ceva iarna asta, pentru că terminăm la început de iarnă filmările. Și urmează să lansez prima carte pentru copii, pe care am scris-o în pandemie împreună cu fiul meu, se numește „Serilon Pantalon în țara amintirilor””, a declarat ea într-un interviu pentru click.ro

Actrița Olimpia Melinte a suferit pierderi de memorie după sarcină: "Memoria după sarcină nu e atuul unei femei"

Revenirea la filmările pentru serialul „Vlad” s-a dovedit a fi o provocare pentru Olimpia Melinte. Citirea scenariului și învățarea replicilor i-au cam dat bătăi de cap actriței.

„A fost o secvență grea, filmată destul de repede, dar cu probleme, mai ales că memoria după sarcină nu e atuul unei femei (n.r. funcția cognitivă și memoria se diminuează în cazul femeilor însărcinate). Înveți mai greu textul. Atunci îmi era greu, dar acum e ok. Am fost afectată când am filmat pentru serial, au fost mici probleme”.

Iar atmosfera de acasă vine și ea cu alte provocări: ieșitul dințișorilor. Însă chiar și asa, mămica Olimpia Melinte se consideră o norocoasă, căci fetița ei este foarte liniștită.

Actrița Olimpia Melinte a suferit pierderi de memorie după sarcină: "Memoria după sarcină nu e atuul unei femei"

„În ultima perioadă nu prea m-am mai odihnit, recunosc, pentru că îi ies dinții și e o perioadă în care doarme mai prost. Dar pot să zic că e un bebeluș perfect, foarte liniștit, foarte iubitoare. Adevărul că n-aș fi putut să fac față filmărilor foarte lungi și grele”.

Olimpia Melinte nu a avut o sarcină ușoară

La vârsta de 33 de ani, Olimpia Melinte a născut al doilea copil, o fetiță, pe nume Ingrid.
Împreună cu soțul ei, pe care l-a cunoscut încă din perioada liceului, mai au împreună un băiețel pe nume Sasha, în vârstă de 6 ani.

„Uf! A fost foarte greu. Primele trei luni mi-au dat mari bătăi de cap. Îmi părea așa de rău că nu mă puteam bucura realmente de ceea ce mi se întâmplă!

Au fost grețuri, imposibilitatea de a mânca și o sensibilitate foarte mare la orice fel de miros, așa că singurul loc în care mă simțeam bine era afară, la aer curat. Doar că, ironia sorții, acolo nu eram în siguranță. Dar acum deja mă simt mult mai bine și mă pot bucura de mica mea minune.”, declara actrița când abia trecuse de primul trimestru de sarcină.

Vezi si: Olimpia Melinte, actrița din serialul „Vlad”, a născut o fetiță: „O iubesc pănă la lună și înapoi” | Demamici.ro

Vezi si: Adrian Nartea, actorul din serialul „Vlad”, de două ori tătic. Soția lui a născut o fetiță | Demamici.ro

Vezi si: Olimpia Melinte, actrița din serialul „Vlad”, însărcinată pentru a doua oară | Demamici.ro