Știri interne

Vouchere materna 2023. Acte necesare, cum se obţin şi unde se pot folosi | Demamici.ro

Vouchere materna 2023. Viitoarele mămici care locuiesc în București beneficiază şi în acest an de un ajutor din partea Primăriei Bucureşti, sub forma voucherelor materna.

Voucherele materna 2023 înseamnă două vouchere în valoare de 1.000 de lei fiecare cu ajutorul cărora ar urma să fie decontate medicamente şi acte medicale specifice.

Trebuie precizat din start că pentru voucherele materna 2023 emise până la 31 octombrie 2023 termenul de valabilitate este 31 decembrie 2023, iar pentru voucherele materna 2023 emise în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2023 termenul de valabilitate este 31 decembrie 2024.

Ce valoare au voucherele Materna 2023

Voucherele Materna 2023 au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se în două tranșe:

  • După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
  • După intrarea în săptămâna 24 de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide.

Cine poate obține vouchere Materna 2023

Aceste vouchere sunt oferite de către Primăria Capitalei, astfel că de ele pot beneficia femeile însărcinate care au domiciliul de reședință în București. Așadar, potrivit regulamentului, vouchere Materna 2023 se acordă oricărei gravide cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Acte necesare pentru obţinerea voucherelor materna 2023

Vouchere materna 2023. Pentru a obține voucherele în cadrul programului Materna 2023, este nevoie de următoarele acte. Este bine de știut că gravidele cu domiciliul sau reședința în sectorul 1, sectorul 3, sectorul 5 și sectorul 6 depun documentele fără certificat fiscal, eliberat de către DITL. În baza protocolului dintre DGASMB și DITL sector 1, sector 3, sector 5 și sector 6, interogarea se efectuează de către personalul Biroului Voucher Materna.

  • Cerere-tip – poate fi descărcată de pe site-ul DGAS.
  • Notă informare beneficiari-GDPR.
  • Declaratie de consimţământ – se completează doar în cazul în care se depune dosarul/se ridică voucherul de către o altă persoană
  • Copie după actul de identitate al femeii gravide/față-verso în cazul vizei de reședință-din care să reiasă domiciliul/reşedinţa de cel puțin 6 luni pe raza Municipiului Bucureşti la data depunerii cererii.
  • Certificat fiscal (în original cu semnăturile și ștampila unității emitente/digital cu semnătura electronică a unității emitente) emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.
  • Adeverință (în original) eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii(semnată și parafată) și care trebuie să fie eliberată de cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului.
  • Copie a ecografiei (interpretarea acesteia), de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuată.

Unde se depun actele pentru voucherele Materna 2023

Vouchere materna 2023. Cererile și dosarul pentru acordarea voucherelor Materna se pot depune:

  • Fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00 la adresele: Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1, București / Șos. Ștefan cel Mare, nr. 1, sector 1 / Str. Turnu Măgurele, nr. 17 A, sector 4
  • Online, în format electronic, doar la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro. Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi.

Vouchere materna 2023. Cum știi dacă dosarul a fost aprobat

În termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea cererii pentru vouchere Materna 2023 și documentelor care o însoțesc, secretariatul tehnic constituit la nivelul D.G.A.S.M.B. analizează dosarele în fiecare zi de marți a săptămânii și întocmește lista persoanelor eligibile.

Persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail, cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucher-ului. La ridicarea voucher-ului se poate prezenta gravida sau o persoana desemnată de către aceasta. În acest caz, persoana va trebui să se prezinte cu o desclarație de consimțământ care se va descărca de pe site-ul DGASMB.

Ce poți cumpăra cu vouchere Materna 2023 și unde pot fi folosite

Vouchere materna 2023. Cu voucherele Materna se pot achita orice servicii medicale necesare monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de Obstetrică-Ginecologie.

De asemenea, cu voucherele poți cumpăra orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie care are contract cu DGASMB. Lista unităților medicale și a farmaciilor unde se pot folosi vouchere materna 2023 poate fi consultată pe platforma programului.

În cazul în care voucherele sunt folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în Regulament, persoanei în cauză i suspendă acordarea Voucherului Materna , iar voucherele nefolosite se vor returna.Voucherele Materna nu se comercializează și nu se preschimbă în bani.

Vezi și: Concediul de creștere a copilului 2023! Principalele modificări ce vor intra în vigoare de anul viitor | Demamici.ro

Vezi și: Indemnizație creștere copil 2022. Tot ce trebuie să știi: acte necesare și condiții de acordare | Demamici.ro

Vezi si: Stimulentul de reinserție, majorat la 1500 de lei pentru părinții care se întorc la serviciu înainte de 6 luni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni