Alimentația în sarcină

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei gravide este extrem de importantă, mai ales că aceasta trebuie să își ia nutrienții necesari din alimentele pe care le consumă.

Mai mult decât atât, o gravidă trebuie să renunțe la anumite alimente în perioada sarcinii, deoarece acestea pot face rău bebelușului nenăscut.

De Sărbătorile Pascale, românii pregătesc numeroase preparate tradiționale. Însă, ce poate mânca în siguranță o femeie însărcinată? Din fericire, o gravidă poate consuma o varietate de alimente sănătoase de Paște, cu condiția să evite anumite alimente care ar putea prezenta un risc pentru ea sau pentru copilul nenăscut.

Ce poate mânca o gravidă de Paște? Alimente interzise complet în perioada sarcinii

Iată ce alimente nu ar trebuie să consume o gravidă în timpul sărbătorilor de Paște:

  • Carne crudă sau insuficient gătită.  Femeile gravide ar trebui să evite carnea crudă sau insuficient gătită, inclusiv carnea de miel sau de vită. Consumul de carne crudă sau în sânge crește riscul de infectare cu bacterii sau paraziți care pot afecta sănătatea gravidelor și a fătului.
  • Brânzeturi nepasteurizate. Brânzeturile nepasteurizate pot conține bacterii dăunătoare. Așadar, gravidele ar trebui să evite aceste brânzeturi sau să verifice eticheta pentru a se asigura că sunt făcute cu lapte pasteurizat.
  • Ouă crude sau insuficient gătite. Ouăle crude sau insuficient gătite pot fi extrem de periculoase pentru femeile însărcinate din cauza riscului de contaminare cu salmonella. Așadar, evitați consumul de preparate care conțin ouă crude, cum ar fi maioneza preparată acasă sau diferite sosuri care conțin ouă crude. Nici prăjitura Tiramisu nu ar trebui consumată în perioada sarcinii, deoarece crema conține ouă crude.
  • Alcoolul. Consumul de alcool în timpul sarcinii poate avea efecte dăunătoare asupra fătului și poate crește riscul de complicații la naștere. Gravidele ar trebui să evite complet consumul de alcool în timpul sărbătorilor de Paște. Așadar, prăjiturile însiropate cu alcool trebuie evitate.

Chiar dacă este o sărbătoare imporantă pentru români, femeile însărcinate ar trebui să se concentreze pe consumul de alimente sănătoase și sigure în timpul sărbătorilor de Paște și să evite alimentele care ar putea prezenta un risc pentru sănătatea lor și a copilului lor nenăscut.

Vezi și: Câte ouă poate mânca de Paște copilul? Beneficiile consumului de ouă – tot ce trebuie să știi despre acest super aliment | Demamici.ro

Vezi și: De la ce vârstă poate consuma un copil carne de miel? Sfaturi pentru masa de Paște | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile