Știri

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie de români, stabilită în Germania, a trecut prin cea mai cumplită tragedie pe care o poate suporta un părinte: și-a pierdut copilul, o fetiță de nici doi ani.

Copilul a înghiţit mai multe bile magnetice în urmă cu câteva luni. Deşi se simţea rău, iar părinţii l-au dus la doctor, medicii nu şi-au dat seama ce are. Au aflat abia după patru luni când fetița s-a stins. La autopsie au fost descoperite obiectele. Erau cinci bile magnetice dintr-un cub antistres. Bilele magnetice erau ale unui copil mai mare care venise în vizită și le uitase în locuința lor. Într-un moment nefast au fost înghițite de fetiță. Din păcate nimeni nu a observat incidentul.

Povestea cumplită a fost împărtăşită Asociaţiei „Vă ajutăm din Dej”, Maria, mama fetiței, și-a dorit să tragă un semnal de alarmă pentru toţi părinţii spunându-şi propria tragedie.

„Medicul nu și-a dat seama din ce motiv fata vomită. La niciun ecograf nu s-au văzut magneții. Vorbesc despre ecografii simple. Abia la RMN s-a observat că fetița a înghițit acești magneți mici, pe care un bebeluș poate foarte bine să-i confunde cu bomboane.”, a declarat mama fetiței pentru Știrile PRO TV.

Au urmat apoi patru luni în care nimeni nu și-a dat seama care este cauza pentru care fetița avea dureri abdominale. Copilul a fost internat de mai multe ori. Medicii i-au pus diverse diagnostice, au operat-o, dar în cele din urmă, starea celei mici s-a degradat iremediabil și fetița a murit de septicemie.

Potrivit raportului medico-legal, bilele ingerate accidental nu au fost eliminate pentru că s-au prins de mucoasa intestinală, spune mama că i-au transmis doctorii. Părinții, originari din județul Cluj, trag un semnal de alarmă cu privire la orice jucării care pot avea părți mici, ușor de înghițit.

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă

„Recent, am primit o donație de la o persoană minunată, doamna Maria, pentru campania noastră „Bucuria Primăverii”. Doamna Maria este o mamă cu o inimă de aur, dar ea a trecut prin clipe grele. Recent și-a pierdut copilul din cauza unor mărunțișuri – niște magneți mici și colorați, care, din păcate, au fost ingerați de micuțul ei.

Timp de 4 luni, nimeni nu știa ce are copilul și acesta suferea în tăcere. Din păcate, copilul fiind sub 2 ani, medicii nu i-au făcut un CT, astfel că nici medicii nu și-au dat seama de problema băiețelului. Magneții din poză au fost păstrați de familie, după autopsie, tocmai pentru a arăta și altora riscul la care ne expunem dacă avem copii mici și obiecte mici si viu colorate in preajma lor.

Vrem să subliniem cât de important este să fim atenți la aceste pericole aparent banale din jurul nostru. Magneții sau alte obiecte mici pot fi extrem de periculoase pentru copii și pot duce la situații tragice. Este vital să recunoaștem simptomele și să acționăm rapid în astfel de situații. Dacă copilul are dureri abdominale, vărsături repetate, sau alte simptome neobișnuite, mergeți imediat la medic și menționați că există riscul ingerării unor obiecte”, se arată în mesajul asociaţiei.

Nepoțelul lui Romică Țociu, operat de urgență după ce a înghițit două bile magnetice

În urmă cu ceva vreme, o problemă similară a avut nepoțelul lui Romică Țociu. Din fericire, după o operație care a durat 3 ore și jumătate, copilul în vârstă de 2 ani a putut fi salvat la timp.

„Lui îi era rău de la stomac. Medicii au zis, inițial, că are enterocolită. Noroc cu un medic care a zis să-i facem radiografie. Au găsit două bile în stomăcel! M-a sunat Cătălin disperat în America. L-au dus la Grigore Alexandrescu imediat. Doctorul Chiriac l-a salvat pe Philip. Trei ore și jumătate a durat operația. O bilă s-a dus în colon, alta în intenstin, au blocat tot stomacul. Un copil de doi ani și jumătate să stea trei ore jumătate în operație”, a povestit Romică Țociu, într-o emisiune TV.

Vezi și: Nepoțelul lui Romică Țociu, operat de urgență după ce a înghițit două bile magnetice: „O bilă s-a dus în colon, alta în intestin, au blocat tot stomacul” | Demamici.ro

Vezi si: O fetiță de 11 luni a stat 4 luni cu o baterie blocată în gât. Medicii au crezut că are amigdalită | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

6 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

6 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână