Știri interne

Programul de decontare a fertilizărilor in vitro se extinde în toată țara. Condiții pentru a beneficia de 4500 de euro | Demamici.ro

Proiect decontare fertilizări in vitro. Proiectul pe care l-a lansat Ministrul Familiei si Tineretului, Gabriela Firea, la nivelul Capitalei, când era primar, privind decontarea FIV, „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins la nivel naţional. A purtat deja o discuţie în acest sens cu Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății are deja de câțiva ani un program de decontare pentru astfel de proceduri in vitro, însă statul plătește o singură procedură și doar suma de 6.000 de lei. În 2020, pentru aproape jumătate dintre cuplurile infertile care au aplicat, procedura a fost un succes, potrivit datelor ministerului sănătății.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut anunțul public, pe contul său de socializare:

„M-am întâlnit iar cu dl prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, pentru a urgenta împreună proiectele comune în domeniul sănătății și pentru creșterea natalității, pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le realizează împreună cu Ministerul Sănătății.

Sprijinirea persoanelor care își doresc să aibă un copil, dar care nu pot din motive medicale, este un pas important. Mă bucur să văd că un proiect de succes pe care l-am avut în mandatul de primar general a stârnit interesul celor care nu l-au susținut deloc la început.

Proiectul aplicat în București îl extindem acum la nivel național…

Proiectul național privind decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pornește de la subprogramul Ministerului Sănătății și de la programul aplicat în București în ultimii 4 ani.

Vor fi îmbunătățiri, ca urmare a experienței pe care o avem deja.

Suntem încrezători că succesul pe care l-a avut proiectul FIV în București se va multiplica în curând în toată țara.”

Proiect decontare fertilizări in vitro. Cine poate beneficia de Programul comun al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu Ministerul Sănătății

– Se vor putea înscrie femei cu vârsta între 20 și 45 de ani.
– Se decontează câte proceduri sunt recomandate de către medicii specialiști.
– Cuplurile care aplică pot fi persoane căsătorite sau necăsătorite.
– Se pot înscrie pentru decontarea FIV și femei singure.
– Suma maximă decontată va fi de 4500 de euro. Aceasta include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivă de monitorizare.
– Pacientele si partenerii lor vor beneficia de zile libere atât în ziua de recoltare, cât și pentru embrio-transfer.
– Se legalizează și la noi transplantul de material genetic, de la donatori, pentru cuplurile care nu mai au rezervă, conform edupedu.ro.

Proiect decontare fertilizări in vitro. În curând, proiectul pentru creșterea natalității în România va fi publicat pe site-ul ministerului si urmează o serie de consultări cu societatea civilă, pe marginea acestui proiect, anunță ministrul Gabriela Firea. Cei interesați să aducă îmbunătățiri pot trimite sugestii la adresa: relatiipublice@mfamilie.gov.ro.

În Parlament, deputata USR Cristina Rizea a depus luna trecută un proiect de lege similar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

Autor: Loredana Dumitrașcu

În prezent sunt de profesie mămică full time, însă la bază sunt jurnalist. De când am o minunăție de fetiță, am experimentat și nișa de parenting. Recunosc că îmi place foarte mult, de aceea, doresc să împărtășesc cu toate mămicile din experiența mea.

Pentru că sunt îndrăgostită până peste cap de minunăția mea de copil, i-am făcut o pagină de Instagram, Micuța marchiză, unde țin legătura cu mămicile din mediul online. Acolo postăm tot ce facem împreună în fiecare zi și vă așteptăm și pe voi.

Vezi și: Actele necesare pentru încadrarea copilului cu dizabilităţi în grad de handicap | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni