Sarcina

Bebelușul care a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani | Demamici.ro

O mamă a adus pe lume un bebeluș care a așteptat 27 de ani să se nască din pântecele ei. Pare o poveste desprinsă dintr-un scenariu de ficțiune, însă cazul este unul cât se poate de real. Tina Gibson era doar un copil atunci când, undeva în anii ’90, un cuplu de străini, încerca ceea ce avea să-și dorească și ea foarte mult peste ani: un copil.
Cuplul apelase la fertilizara in vitro și la final au mai rămas niște embrioni.

Peste 27 de ani, Tina Gibson și soțul ei, aveau să devină și ei părinți, mulțumită acelor embrioni rămași și care ulterior au fost criogenați.

Tina Gibson a devenit mamă nu o dată, ci de două ori, din același set de embrioni. Practic, cele două fetițe ale ei, Emma Wren și Molly Everette sunt și din punct de vedere genetic surioare, iar aventura lor pe această lume a început în anul 1992, pe când erau doar niște embrioni.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Preston Medical Library din Tennessee, Molly a obținut odată cu nașterea ei și un record, datorită perioadei îndelungate a embrionului petrecut în stadiu de criogenare, iar ulterior, născut.

„Dacă m-ai fi întrebat acum 5 ani și mi-ai fi spus că voi avea nu o fetiță, dar două, ți-aș fi spus că ai înnebunit”, a declarat presei mămica Tina.

Bebelușul care a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani

Vreme de mulți ani, cuplul se confruntase cu probleme de fertilitate, înainte ca părinții Tinei să audă de o poveste locală la un post de știri, despre adopția de embrioni.

„Dacă părinții mei nu ar fi auzit de această poveste, noi nu am fi fost aici. Nu am fi stat acum de vorbă”.

Cuplurile care își doresc un copil, însă nu pot concepe unul, au posibilitatea de a adopta embrioni criogenați și să aducă, astfel, pe lume, copii care nu sunt ai lor din punct de vedere genetic și provin de la donatori.
Potrivit estimărilor, există aproximativ un milion de embrioni criogenați doar în SUA în aceste momente.

După prima lor adopție, Tina Gibson a născut în 2017 primul ei copil. Nopțile nedormite din cauza gândurilor care o măcinau și teama că nu va deveni niciodată mamă, s-au transformat în nopți nedormite din maternitate.

„E cea mai bună oboseală și e cel mai frumos mod de a te simți obosită. Mă împlinește”, a declarat mămica.

Pentru părinți nu a contat deloc faptul că bebelușii nu împart același cod genetic cu ei.

„Nu ne-a păsat cum va arăta bebelușul și nici de unde a venit. Eu și soțul meu nu suntem foarte înalți, așa că acesta a fost singurul criteriu ales, înălțimea și greutatea, să fie similară cu a noastră”, a mai spus mămica.

Vezi și: A devenit mămică la 50 de ani după un deceniu de încercări nereușite VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: O tânără de 25 de ani a născut 9 bebeluși, stabilind un nou record mondial. Cele 5 fetițe și 4 băieței vor petrece în spital încă 3 luni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

21 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni