Știri externe

Cea mai tânără alpinistă din istorie. O fetiță de 4 ani din Cehia a ajuns până în tabăra de bază a muntelui Everest | Demamici.ro

Cea mai tânără alpinistă din istorie. Eveniment record în lumea alpinismului. O fetiță de doar 4 ani din Cehia a reușit performanța să escaladeze temutul munte Everest, până în tabăra de bază, și a devenit astfel cea mai tânără alpinistă din istorie.

Micuța Zara și-a început traseul alături de fratele ei, Sasha, în vârstă de 7 ani și tatăl lor. Întreaga drumeție a durat aproximativ 3 săptămâni, timp în care au parcurs traseul Jiri până la tabăra de bază, situată la 5.364 metri altitudine, potrivit Mirror.

„Este plăcut să alergi aici cu Zara, jungla este incomparabil mai grea”, se notează pe pagina de Facebook Saša jede, care a monitorizat experiența familiei de pe Everest.

Pentru această călătorie istorică, copiii și tatăl lor au avut de înfruntat mai multe obstacole și condiții greu de îndurat, dintre care amintim: temperaturi care au coborât până la minus 25 de grade Celsius, presiunea cauzată de altitudinea ridicată și oboseala fizică.

În ciuda dificultăților, micuța Zara a făcut față cu brio situației, iar tatăl fetei a urmărit-o îndeaproape, atât pe ea, cât și pe fratele ei.

Bărbatul a avut grijă să monitorizeze saturația de oxigen a copiilor pe tot parcursul traseului, iar pregătirile au avut loc cu mult înainte de a ajunge la poalele muntelui Everest.

Cea mai tânără alpinistă din istorie. Fetița de 4 ani a avut parte de băi cu gheață, înainte de Everest

Pentru ca experiența să fie mai ușor de procesat, micuța Zara a avut parte de o pregătire specială, înainte de a escalada muntele.
Tatăl ei a avut o abordare parentală unică și și-a antrenat copiii prin activități sportive, dar și expunere la frig.

Fetița a avut parte de plimbări zilnice de 5-10 kilometru și a fost obișnuită cu frigul, prin băi în apă cu gheață.

„Nu a fost nicio problemă în timpul drumeției, micuța Zara, datorită condiției sale fizice foarte bune, a depășit chiar, cu câteva excepții, alte sute de trekkeri”, a mai declarat tatăl celor doi copii.

Traseul Jiri Everest, pe care cei doi copii l-au parcurs, alături de tatăl lor, este unul dintre tururile clasice de trekking din Nepal.
Acesta este cel mai vechi traseu prin regiunea Khumbu către tabăra de bază de pe Everest.

La vârsta de doar patru ani, Zara a intrat în istorie devenind cea mai tânără alpinistă care a ajuns în tabăra de bază a muntelui Everest. Acest record remarcabil evidențiază nu doar curajul și determinarea ei, dar și suportul pe care l-a primit din partea familiei sale în această aventură extraordinară.

Vezi și: Ingrid Amuza, fetița cu minte de geniu, a uimit lumea la numai 9 ani. Ingrid a obținut locul I la Olimpiada Internațională de Matematică mentală | Demamici.ro

Vezi și: Copiii care fac cinste României. George Cristian Ardeleanu, al doilea din lume la Fizică, a fost admis la Cambridge | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni