Tu - mamă și femeie

Scrisoare de mulțumire pentru mama! Iartă-mă, mamă, căci te-am judecat! VIDEO | Demamici.ro

Scrisoare de mulțumire pentru mama! Iartă-mă, mamă, căci te-am judecat!

Draga mea mamă,

Inima mi se umple de recunoștință și admirație pentru tot ceea ce ai fost și ești pentru mine. Cuvintele sunt prea puține ca să exprime ceea ce simt cu adevărat, dar voi încerca să-ți spun totuși, așa cum pot, cât de mult însemni pentru mine.

Iartă-mă, mămico, căci te-am judecat! Ți-am judecat sfaturile, dojenile și intențiile. Nu te-am înțeles de fiecare dată, deși tu mi-ai vrut mereu numai binele. Acum, că am ajuns să fiu și eu la rândul meu mamă, te înțeleg! Și, Doamne, cât de mult am greșit uneori! Abia când devii și tu mamă înțelegi.

Acum îți înțeleg întrebările sâcâitoare pe care mi le puneai după ce-am plecat la facultate. Mă enervam că mereu mă întrebai dacă sunt bine, ce-am mâncat, dacă îmi ajung banii, dacă am dormit… Acum înțeleg de ce te speriai când nu îți răspundeam la telefon. Îți înțeleg îngrijorarea, lacrimile, îți înțeleg fiecare cuvânt pe care mi l-ai spus atunci pentru că acum sunt și eu mamă. Și înțeleg acum ce înseamnă să iubești pe cineva mai mult decât pe propria ființă. Înțeleg ce înseamnă să nu dormi noaptea de griji, să nu închizi ochii când copilul ți-e bolnav, dar și cât de multă bucurie îți poate aduce în suflet orice reușită mică de-a lui.

Până și în momentele în care îmi dădeam ochii peste cap din cauza întrebărilor multe și dese, tu răsuflai ușurată. Ușurată că îmi auzeai vocea, că știai că sunt în siguranță și că nu-mi lipsește nimic.

Grijile și temerile unei mame nu dispar cu timpul, ele doar se transformă.

Scrisoare de mulțumire pentru mama! Iartă-mă, mamă, căci te-am judecat!

Mamă, îți mulțumesc. Îți mulțumesc pentru dragostea necondiționată pe care mi-ai oferit-o chiar și în momentele în care nu am fost cea mai ușoară persoană de iubit. Pentru răbdarea ta infinită, pentru sfaturile tale înțelepte, pentru îmbrățișările care mi-au vindecat rănile sufletului, îți mulțumesc. Îți mulțumesc pentru toate momentele în care m-ai înțeles și în care ai plâns odată cu mine.

Ți-am adus, fără îndoială, provocări, dar tu m-ai primit mereu cu brațele deschise, cu înțelegere și cu o inimă plină de iubire.

Îți mulțumesc pentru sacrificiile pe care le-ai făcut, adesea nevăzute și nespuse, dar simțite în fiecare masă pregătită cu grijă, în fiecare noapte târzie petrecută veghind somnul meu agitat, în fiecare zi în care ai pus nevoile mele înaintea dorințelor tale. Ai fost și ești stâlpul meu. Tu știi exact ce și când să-mi spui ca să mă ridici. Tu mă asculți fără să mă judeci. Mă iubești fără să aștepți nimic în schimb! Și acum, deși am și eu familia mea, tot pe tine te sun când mi-e greu. Tot în brațele tale îmi găsesc liniștea și calmul…

Mamă, ai fost primul meu exemplu de putere și grație. M-ai învățat ce înseamnă bunătatea și dăruirea. Mi-ai arătat că empatia și bunătatea nu sunt semne de slăbiciune, ci izvoare de putere nesfârșită.

De la tine am învățat că a iubi înseamnă a dărui fără a aștepta ceva în schimb. Mi-ai arătat că a fi puternică nu înseamnă niciodată a fi insensibilă, ci a avea curajul de a-ți arăta vulnerabilitatea și de a te ridica de fiecare dată când viața te doboară.

În tot acest timp, cea mai mare lecție pe care mi-ai oferit-o a fost exemplul tău. De fiecare dată când am văzut cum te descurci cu dificultățile vieții, cu eleganță și demnitate, am înțeles că și eu pot face la fel. Ai fost și ești stâlpul meu de încredere și sursa mea de inspirație.

Și acum, pe măsură ce anii trec și cresc și mai mult ca femeie și ca mamă, realizez cu adevărat cât de multe au fost sacrificiile tale și cît de mare a fost și este iubirea ta. Cu fiecare zi care trece, înțeleg mai bine ceea ce a însemnat pentru tine să fii mamă, să-mi fii mamă. Simt cum crește în mine aceeași iubire profundă și necondiționată pentru copilul meu, o iubire pe care mi-ai arătat-o întotdeauna.

În cele din urmă, mamă, îți mulțumesc pentru că m-ai învățat cea mai prețioasă lecție: că a iubi înseamnă a fi prezent, a-i asculta pe ceilalți cu inima, a fi acolo pentru ei în cele mai grele momente, dar și în cele mai fericite. Ai fost mereu acolo pentru mine, chiar și când nu am știut că am nevoie de tine.

Sper să pot să fiu pentru copiii mei ceea ce ai fost tu pentru mine: un ghid, un adăpost, o sursă de iubire necondiționată.

Cu toată dragostea și recunoștința mea,

A ta fiică

Vezi și: „Iarta-ma, mamico, caci te-am judecat!” Abia cand devii si tu mama, intelegi mai bine | Demamici.ro

Vezi și: Iti multumesc mama! Nu stiu ce as fi facut fara tine cand mi s-a nascut copilul | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni