Știri interne

Copil de 3 ani, în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 5 VIDEO | Demamici.ro

Copil de 3 ani, în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 5 al blocului în care locuia. Apelul la 112 a fost făcut de un vecin care l-a văzut pe micuț întins pe trotuar, pe strada Bârsei din cartierul Ștrand din Sibiu.

Potrivit primelor informații, se pare că micuțul a rămas nesupravegheat în casă timp de câteva minute. Mama se afla la un magazin din apropiere pentru a face câteva cumpărături, iar sora sa de 16 ani se grăbea să meargă la școală. Copilul s-a urcat pe pervaz, a reușit să deschidă fereastra și a căzut în gol de la etajul 5.

Un vecin a observat trupul băiețelului căzut pe trotuar și a sunat imediat la 112. Micuțul a fost transportat la spital, în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în acest caz.

Copil de 3 ani, în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 5

„La fața locului au intervenit polițiști și echipaje medicale, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre un copil în vârstă de 3 ani care ar fi căzut de la etajul 5 al imobilului unde locuia. După acordarea primului ajutor la fața locului, copilul a fost transportat la spital în stare gravă”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În acest caz, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Autoritățile vor stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Mânerul cu cheie

Probabil de multe ori ți-a trecut prin minte scenariul negru în care copilul ar fi deschis geamul sau ușa termopan și s-ar fi prăbușit în gol de la zeci de metri. Din nefericire, aceste scenarii sunt reale, iar multe familii au trecut prin adevărate drame pentru că nu au luat în considerare opțiunea montării unui sistem de protecție pentru geamurile/ ușile de termopan.

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Mânerul se poate bloca într-o anumită poziție: închis sau oscilobatant și se poate debloca numai prin folosirea cheii.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Feronerie specială care schimbă pozițiile de deschidere a ferestrelor

Prin montarea feroneriei speciale, copilul (vorbim aici despre un copil mai mare care știe cum să umble la geamuri) are acces la geam atât cât să-i permită aerisirea camerei (rabatarea) sau închiderea geamurilor. Acest tip de feronerie nu permite deschiderea completă a geamului decât prin folosirea unei chei. Sistemul este potrivit pentru feroneria Roto, dar și pentru ferestrele echipate deja cu feronerie Roto NT.

Citiți mai multe despre tipuri de sisteme de protecție în acest articol.

Vezi și: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână