O fetiță de 3 luni, transportată în landou, a murit într-un accident rutier la câteva ore după ce a fost botezată | Demamici.ro

O fetiță de 3 luni, transportată în landou, a murit într-un accident rutier la câteva ore după ce a fost botezată. Accident cumplit în Republica Moldova. O fetiță de doar 3 luni și-a găsit sfârțitul împreună cu tatăl ei, într-un grav accident rutier.

O fetiță de 3 luni, transportată în landou, a murit într-un accident rutier la câteva ore după ce a fost botezată

Întâmplarea tragică s-a petrecut la doar câteva ore după ceremonia de botez a fetiței.

Tatăl bebelușului, un bărbat de 28 de ani, se întorcea împreună cu familia de la Briceni spre Chișinău, unde avusese loc botezul micuței lor.

Un șofer sinucigaș în vârstă de 33 de ani a provocat accidentul fatal, pe fondul unei căderi psihice, potrivit nordnews.md. În urma impactului, bebelușul de 3 luni și tatăl ei au murit pe loc. Mama fetiței a fost transportată în stare gravă la spital.

Șoferul sinucigaș și-a anunțat soția că vrea să se omoare, înainte să iasă pe ușă

Potrivit poliției, tragedia s-a produs după ce un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bălți, s-a urcat beat la volan și a intrat în prima mașină care i-a ieșit în cale. Bărbatul plănuia să-și pună capăt zilelor, după o ceartă cu soția lui.


Soția sa a alertat poliția în jurul orei 00:05, spunând că, în urma unui conflict în familie, soţul ei a urcat la volanul unei mașini marca Skoda Octavia și plecat într-o direcție necunoscută.

Exact în același minut, Inspectoratul de Poliție Râșcani al IGP a fost informat despre producerea unui grav accident de circulație, în preajma satului Corlăteni.

La fața locului, oamenii legii nu au putut decât să constate decesul celor două victime, bărbatul de 28 de ani și fetița lui de 3 luni, dar și decesul șoferului sinucigaș.

În mașina în care se afla bebelușul mai erau doi pasageri, mama fetiței și încă un bărbat. În acest moment, ambii se află sub supravegherea medicilor.

Vezi si: Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica îl ținea în brațe | Demamici.ro

Nu folosi landoul pe post de scoică! Îți pui în pericol copilul

Landoul cu kit auto deși pare o soluție optimă din punct de vedere a poziției, acesta nu oferă siguranță în mașină în cazul unui accident auto. În landou copilul stă întins, paralel cu bancheta, iar capul nu este protejat și susținut de o tetieră. În urma unei decelerări rapide, corpul care este asigurat cu centuri, rămâne pe loc iar capul este aruncat în lateral, gâtul suferind o mișcare de rotație și elongare bruscă. Se produc leziuni majore la nivelul coloanei cervicale și capului, informează copiilabord.com.

Din dorința unor companii de masă de a lua ochii clienților, au apărut pe piață așa zisele landouri care se fixează în mașină. Cu toate că părinții sunt atrași de aceste produse, ar trebui să se intereseze mai mult cu privire la siguranța pe care aceste dispozitive o asigură copiilor lor.

Adevărul crunt este că această siguranță lipsește cu desăvârșire. Până la 2 ani, copilul ar trebui transportat cu spatele la sensul de mers. Dacă micuțul stă cu fața, pericolul la care este expus este mai mare. Dar ce se întâmplă dacă bebelușul este poziționat în mașină transversal? Așa cum se fixează landourile? Impactul este dramatic. Se produc tragedii, întocmai ca în cazul de mai sus.

Niciun landou care se fixează în mașină nu a fost testat ADAC

ADAC este o instituție care testează siguranța scaunelor pentru mașini de pe piață. Marile companii care produc astfel de produse pentru copii își doresc ca scaunele pe care le creează să treacă aceste teste de siguranță pentru a căpăta autoritate și a-și putea descrie produsele în campaniile de marketing ca fiind foarte sigure. Dacă trec testele de siguranță, vor vinde mai mult.

Ei bine, această instituție nu doar că nu a testat landouri, ci nici măcar nu le-a luat în considerare. Din punctul lor de vedere ele nu prezintă nici măcar principiile minime de siguranță. Copilul trebuie transportat în mașină în scaun, bineînțeles, adaptat vârstei lui, cu fața sau cu spatele la sensul de mers, dar niciodata transversal.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni