Urmatoarea sarcina dupa cat timp? Ar putea fi mai repede decat ai crede | Demamici.ro

Urmatoarea sarcina dupa cat timp? O intrebare pe care si-o adreseaza multe mamici care isi doresc cel putin doi copii de varste apropiate. O alta situatie frecvent intalnita si in randul mamicilor de 35 de ani.

Femeile care au devenit mame ceva mai tarziu si care isi doresc o familie numeroasa, vor fi mai tentate sa grabeasca venirea pe lume a urmatorului bebelus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca intervalul dintre doua sarcini sa fie de 24 de luni, insa un nou studiu sugereaza ca acest interval ar putea fi chiar injumatatit. Astfel, pentru a preveni eventuale riscuri pentru mama si fat, este suficient un interval de doar 12 luni.

Urmatoarea sarcina dupa cat timp?

In niciun caz, intervalul nu trebuie sa fie mai mic de 12 luni, altfel, femeile se pot supune unor riscuri care le pot afecta atat pe ele, dar si sarcina. In general, cazurile de sarcina consecutiva, la interval de 12 luni, apar in randul mamelor tinere, iar sarcina nu este una planuita.

In acest sens, organismul tinerei al mamei o poate feri, in unele cazuri, de eventuale complicatii. Insa nu toate femeile pot fi la fel de norocoase. Daca nu calculezi bine acest timp, repercursiunile pot fi grave.

Vezi si: Cat timp trebuie sa astept dupa cezariana pana sa pot naste din nou? | Demamici.ro

Pierderea mamei sau a copilului, principalele riscuri majore

Atunci cand organismul nu este suficient pregatit pentru o noua sarcina, riscurile unui travaliu spontan sunt mari. Din acest motiv, medicii recomanda sa asteptati cel putin un an intre sarcini.

Un studiu realizat in randul femeilor de peste 35 de ani, care au ramas insarcinate la doar 6 luni de la nastere, a indicat un nivel cu 1.2% mai mare al riscului de mortalitate la nastere a mamei. Mai exact, 12 cazuri la 1000 de sarcini.

In cazul mamelor care au asteptat 18 luni, riscul a scazut la mai bine de jumatate: 5 cazuri la 1000 de sarcini.

Asadar, daca sunteti decisa sa va mariti familia intr-un interval cat mai scurt, cel mai bine ar fi sa va consultati cu medicul vostru inainte. Nu luati astfel de decizii singure si, cel mai important, tineti cont de necesitatea corpului vostru pentru a se regenera.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni