Travaliul indus. Tot ce trebuie sa stii in ultima luna de sarcina | Demamici.ro

Travaliul indus este recomandant de medici si este realizat prin diferite metode. Desigur, probabil ti-ai imaginat ca nasterea va incepe cu ruperea apei sau o serie de contractii dureroase. Insa, iata ce trebuie sa stii daca e nevoie ca travaliul tau sa fie provocat.

Travaliul indus. Ce este si la ce sa te astepti

Inducerea travaliului presupune crearea fortata a unor contractii la nivelul uterului. Acest lucru te va ajuta si va declansa travaliul natural. Potrivit unei statistici realizate de Societatea de Obstetricieni si Ginecologi din Canda, unul din cinci travalii este indus. Asadar, nu te speria, metoda este mai mult decat comuna.

Travaliul indus nu poate fi realizat acasa si doar un medic specialist se poate ocupa de acest lucru.

Este important inainte de nastere sa vorbiti cu medicul si despre posibilitatea de a avea parte de un travaliu indus. Vi se vor prezenta tipurile de travaliu indus, ce presupune fiecare si ce riscuri exista.

Travaliul indus prin separarea membranelor

In acest caz, medicul va incerca sa separe membrana de sacul amniotic din uter. Cea mai comuna metoda este introducerea unui deget in vagin si miscarea lui inainte si inapoi. Astfel, corpul tau va fi fortat sa elimine anumiti hormoni (prostaglandine) si pot aparea contractiile.

Procedura este realizata in cabinetul medicului in jurul perioadei de 38 de saptamani. Apoi vei fi trimisa acasa pana cand vor incepe contractiile.

Este posibil sa simtiti un disconfort si sa aveti parte de mici sangerari dupa, dar sunt perfect normale.

Dilatarea colului uterin: cateter sau medicamente?

Dilatarea colului uterin este o alta metoda folosita in travaliul indus. Colul uterin poate fi diltat cu ajutorul medicamentelor sau hormonii numiti prostaglandine. Ele pot fi luate oral sau printr-un supozitor inserat in vagin.

Atentie, daca ati suferit in trecut o cezariana, nu veti putea lua aceste medicamente. Exista riscul sa va cauzeze o ruptura uterina.

In acest caz, alta metoda de dilatare a colului uterin este prin inserarea unui tub subtire (cateter cu un balon atasat) in uter. Atunci cand cateterul a ajuns in interior, balonul va fi umplut cu apa si va cauza dilatarea colului uterin.

Ruperea apei, provocata de medic

Atunci cand nu are loc spontan, ruperea apei poate fi indusa de medic. El va face o gaura in sacul amniotic, cu ajutorul unui carlig mic, dintr-un material de plastic. Contractiile vor incepe imediat ce sacul amniotic s-a rupt. Este recomandat ca nasterea sa aiba loc in urmatoarele 24 de ore. Altfel, exista riscul declansarii unor infectii la nivelul uterului.

Travaliul indus fortat cu Pitocin

Pitocin este un alt medicament care declanseaza travaliul. Pitocin este o forma artificiala a hormonului oxitocina si ajuta la stimularea contractiilor. Oxitocina este cea care intareste contractiile, in mod normal.

Medicamentul este administrat intravenos si se va incepe cu o doza mica. Doza va fi marita treptat, pe masura ce contractiile devin suficient de puternice pentru a declansa nasterea.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 minute

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni