Bebelusul la 9 luni. Copilul este activ si isi doreste sa faca primii pasi | Demamici.ro

Bebelusul la 9 luni. Copilul este activ si isi doreste sa faca primii pasi. Copilul se afla intr-o etapa importanta a dezvoltarii sale. Este perioada in care trebuie supravegheat in permanenta. Bebelusul la 9 luni adora sa se catare, sa se agate de orice obiect si sa isi foloseasca functiile locomotorii.

El va cauta sa se sprijine cu mainile de diverse obiecte, mai ales de mobila, pentru a putea sa se ridice pe propriile picioare.

Este foarte important sa va asigurati ca micutul se afla mereu intr-o zona sigura.
In jurul acestei varste, copilul ar putea sa inceapa sa faca primii pasi. Insa nu este o regula generala, acest lucru difera de la copil la copil.

Bebelusul poate simti furia

Reactiile copilului vor deveni tot mai diverse si mai intense. Cel mai bine iti vei da seama la ora de culcare. Copilul se va impotrivi sa mearga in pat daca nu ii este somn si va ajunge sa vada in ora de culcare un mare dusman.

Teama de singuratate este un alt motiv care il va face sa planga minute in sir.
Este important sa stabiliti un program riguros, in care sa fie respectate orele de somn. Astfel, va fi mult mai simplu sa il adormiti seara, cand chiar va fi obosit.

Tot la varsta de 9 luni, bebelusul intelege ca poate transmite diverse emotii prin plans. De la starea de plictiseala si singuratate, la furie si frustrare.

Lipsa atentiei il vor face sa planga pana primeste ceea ce isi doreste. Neputinta fizica de a ajunge la anumite obiecte sau de a primi ce isi doreste vor trezi sentimente de frustrare si pentru el.

Hranirea copilului. Autodiversificare

Bebelusul la 9 luni va vrea sa se hraneasca singur. Aceasta etapa este o faza normala si se petrece in mod natural. Probabil ati observat ca bebelusul prefera sa manance cu propriile maini si sa fure mancarea din farfuriile altor persoane.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni