Știri externe

Un copil de 11 ani a murit intoxicat cu apă! Care sunt semnele acestui tip de intoxicație | Demamici.ro

Un copil de 11 ani a murit intoxicat cu apă. Ryan Sabin și Tara Sabin, cei doi părinți din Colorado, au fost arestați pentru tentativă de omor. Ei și-au forțat copilul, un băiețel de 11 ani, să bea aproape trei litri de apă pentru că erau nemulțumiți de nuanța urinei lui.

În urma dosarului penal și anchetei desfășurate, autoritățile au stabilit că băiatul a murit din cauza intoxicației cu apă, pe care a suferit-o după ce părinții l-au forțat să bea aproape trei litri de apă, în mai puțin de patru ore. Este de menționat faptul că în tot acest timp, copilul nu a mâncat absolut nimic, scrie people.com.

Mama vitregă a copilului, Tara, a mărturisit că băiatul purta scutece noaptea, din cauza faptului că avea o problemă de sănătate ereditară. Tatăl, la rândul său, a mărturisit că în momentul în care a văzut că cel mic refuza să bea apă și a vomat, pur și simplu și-a ieșit din minți, l-a lovit și l-a pus în pat.

Câteva ore mai târziu, copilul a fost găsit inconștient în pat, având spumă la gură și sângerând. Intervenția medicilor nu a fost suficientă, iar cel mic a murit în cele din urmă.

Intoxicația cu apă. Care sunt semnele

Un copil de 11 ani a murit intoxicat cu apă. Intoxicația cu apă poate cauza decesul. Acest lucru nu se poate întâmpla accidental, ci doar dacă cineva te obligă să bei o cantitate mare într-un timp scurt.

În cazul în care cel mic primește prea multă apă (atenție la bebelușii mici care fac înot și care pot înghiți apă) aceasta produce relativ repede o diluare a sângelui, scăderea la un nivel critic a nivelului de sodiu, care provoacă un dezechilibru major cerebral și cardiac, provocând convulsii și comă, fiind o urgență medicală. Este foarte important de precizat că intoxicația cu apă poate apărea și în cazul bebelușilor, dacă copilul primește un aport crescut de lichide, rinichii imaturi ai copilului sub un an neavând capacitatea de a elimina rapid excesul de apă, decât cu pierdere foarte mare de minerale, conform krdo.com.

Există un pericol și pentru adulți. Cei care consumă prea multă apă, excesul trece în celule corpului, cauzând, într-o primă fază, umflarea țesuturilor. Aportul de lichid afectează echilibrul hidroelectric al organismului. Nivelul de sodiu este cel mai afectat pentru că în cazul unui consum ridicat de apă concentrația scade foarte mult. Umflarea țesuturilor și dezechilibrul electrolitic pot provoca aritmii cardiace, pătrunderea fluidului în plămâni și, cel mai periculos, presiune intracraniană.

Un copil de 11 ani a murit intoxicat cu apă. Mai mult, este bine de știut că, simptomatologia intoxicației cu apă seamănă cu intoxicația cu alcool. Umflarea țesutului cerebral este foarte periculoasă. Poate produce crize, induce comă și, în cele din urmă, poate cauza decesul. În cazul în care se intervine cu tratament adecvat în timp util, persoana afectată se poate recupera complet în decurs de numai câteva zile.

Semnele clare care arată că a survenit intoxicația cu apă sunt dureri de cap severe, vomă, stare de slăbiciune în corp.

Vezi și: Recomandarea specialistilor: NU oferiti apa bebelusilor sub 6 luni. De ce | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni