Evenimente deosebite în familie

„Supernanny” Irina Petrea, idei cadouri de Crăciun pentru copii. Cum putem transforma „Scrisoarea către Moșu’” într-un exercițiu psihologic benefic pentru copil EXCLUSIV | Demamici.ro

„Supernanny” Irina Petrea, idei cadouri de Crăciun pentru copii. Cum putem transforma „Scrisoarea către Moșu’” într-un exercițiu psihologic benefic pentru copil? Perioada Crăciunului poate fi o provocare pentru mulți părinți, mai ales atunci când vine vorba despre îndeplinirea dorințelor de pe lista adresată lui Moș Crăciun.

Copiii cu vârstele între 3 și 7 ani par să își dorească toate jucăriile din lume, în ciuda faptului că, după cum bine știm, ajung să se plictisească de ele extrem de repede. De partea cealaltă, părinții își doresc un cadou care să îi fie de folos copilului, dar și să-l bucure în același timp. Iar în această situație, de cele mai multe ori, pare dificil de împăcat și „capra și varza”.

Irina Petrea, specialist în parenting și psihologia copilului, ne-a oferit câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea cadoului potrivit pentru cel mic, astfel încât „vizita lui Moș Crăciun” să fie un real succes.

„Supernanny” Irina Petrea, idei cadouri de Crăciun pentru copii

Un cadou practic nu înseamnă că e neapărat și plictisitor, dacă ținem cont de câteva detalii. Iar elementul vizual este foarte important, în acest sens.

„O carte ilustrată. Este ideal pentru copii ca în orice situație, mai ales la vârstele acestea, de grădiniță spre școală, să primească cărți ilustrate. Cu cât mai frumoase ilustrațiile, chiar din acelea 3D, cu atât mai interesantă li se va părea cartea.

Putem alege, bineînțeles, ceva de îmbrăcat sau de încălțat sau ceva ce își poate dori și copilul – un echipament sportiv, dacă face vreun sport. O excursie la un orășel al copiilor sau o vizită la un loc de joacă frumos, sub forma unui voucher, poate fi o idee bună”, ne-a declarat Irina Petrea.

Cum alegem jucăria potrivită?

Jucăriile, atât de iubite de cei mici, sunt binevenite și ele pe listă, însă trebuie să se țină cont și de niște criterii.

„Toți copiii se bucură să primească o jucărie care le e dragă. Important e să nu fie una din acele jucării care fac foarte mult zgomot, de exemplu o mitralieră sau o tobă, pentru că atunci ne-am făcut un mare rău și nouă și vecinilor noștri.

În principiu, copiii la aceste vârste au nevoie de ceva palpabil. N-aș recomanda jocuri video, tablete, telefoane și nici dulciuri. Ele se tot adună, de la unchiul, de la bunica, iar ei nu le măsoară. Și ajung ca într-o perioadă foarte scurtă să consume o cantitate foarte mare de dulce.

Dacă e ceva mai special, o ciocolată mai deosebită sau bomboane la care au visat de mult, ceva în cantitate mică nu e îngrijorător, dar nu în cantități însemnate.”, ne-a mai declarat Irina Petrea.

„Supernanny” Irina Petrea, idei cadouri de Crăciun pentru copii. Cum putem transforma „Scrisoarea către Moșu’” într-un exercițiu psihologic benefic pentru copil

Scrisoarea către Moș Crăciun e mereu motiv de bucurie pentru copii. Irina Petrea recomandă ca în loc de o lungă listă de cerințe, această scrisoare, care poate fi realizată și împreună cu părinții, să se transforme într-un mic exercițiu care să-l încurajeze pe copil să reflecte la propriul comportament și să îmbunătățească ce poate fi îmbunătățit.

Astfel de inițiative pot crea schimbări mai mari decât aplicarea unei pedepse.

„Moș Crăciun există la această vârstă și chiar e foarte bine că există. Cred că e unul dintre cele mai drăguțe personaje din toată copilăria noastră. Putem să ne învățăm copilul să scrie o scrisoare lui Moș Crăciun. Cei mici, de 3-4 ani, o pot scrie împreună cu părinții.

În scrisoarea aceasta e bine să vorbim nu doar despre ceea ce își doresc copiii să primească de la Moș, dar și să explice acolo Moșului și ce fapte bune au făcut de-a lungul anului, dar și ce fapte mai puțin bune au făcut de-a lungul anului.

Așa îi putem învăța să-și facă o autoanaliză de comportament și să promită cum anume vor îndrepta acele comportamente neadecvate pe care le-au avut în acest an.”

Vezi și: Copilul nu are nevoie de munți de jucării pentru a fi fericit. Alege înțelept jucăriile pentru micuțul tău – sfaturi utile | Demamici.ro

Vezi și: Ce jucării sunt potrivite pentru bebelușul tău în primul an de viață. Opțiuni ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni