Gemeni de doi ani din Ploiești au murit după ce au căzut de la etajul 10. Mama făcea live pe Facebook | Demamici.ro

Gemeni de doi ani din Ploiești au murit după ce au căzut de la etajul 10. Mama făcea live pe Facebook. Tragedie fără margini în Ploiești unde într-o clipă, o familie a pierdut nu unul, ci doi copii. Este vorba despre o fetiță și un băiețel, în vârstă de doi ani, care s-au prăbușit în gol de la etajul 10 al blocului de locuințe.

Se pare că în momentul în care s-a petrecut tragedia, copiii se jucau în dormitor, iar mama făcea live pe Facebook dintr-o altă cameră.

Gemeni de doi ani din Ploiești au murit. Niște vecini au fost martorii scenei greu de descris în cuvinte

„Nu am apucat decât să văd că copiii erau jos acolo, atât”, a declarat un vecin pentru Observator.

Tragedia s-a petrecut pe 11 august 2021, la 20:48. Copiii au căzut în gol de la etajul 10. Fetița și băiețelul s-ar fi urcat pe o masă care era poziționată în dreptul geamului. Nu au avut nicio șansă de supraviețuire după ce s-au prăbușit de la 30 de metri înălțime.

Mama făcea live pe Facebook, iar copiii zăceau morți în fața blocului

Mama a declarat anchetatorilor că făcea curat în altă cameră în momentul petrecerii tragediei. Adevărul este, din păcate, altul. Mama făcea live pe Facebook chiar atunci când cei mici își trăiau ultimele clipe de viață. În live-ul femeii se auzeau sirenele echipajelor de salvare și jandarmerie, însă ea nu bănuia cauza și nici nu a mers să-și verifice copiii. Femeia s-a ridicat abia când Jandarmeria i-a bătut la ușă. Acela a fost și momentul în care a închis transmisiunea live și a aflat ce s-a întâmplat.

Echipajul medical ajuns la fața locului a încercat resuscitarea copiilor, însă fără succes.

Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IJP PRAHOVA: „Din păcate aceștia au fost declarați decedați. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă”.

Mama, în stare de șoc, a fost internată la Psihiatrie.

Vezi si: Ferestrele, un pericol real pentru copii! O fetiță de aproape 3 ani din Mangalia a murit după ce a căzut în gol de la etajul 3 | Demamici.ro

Vezi si: Fetita de 3 ani, in stare grava dupa ce a cazut de la etajul 3. Fetita era in grija bunicii VIDEO | Demamici.ro

Astfel de tragedii pot fi evitate doar dacă copiii sunt supravegheați în permanență și, mai ales, nu există pericole în jurul lor, care ar putea să-i rănească sau să le pună viața în pericol, chiar și într-un scurt moment de neatenție al părintelui.

Este foarte important ca părinții să-și supravegheze în permanență copiii. De asemenea, ferestrele pot fi asigurate cu sisteme speciale. Instalarea se face ușor, fără găurire, înșurubare sau lipire, iar înlăturarea siguranței nu lasă reziduri.

Numai in Germania peste 50 de copii cad anual pe fereastră sau de la balcon și suferă accidente grave, de multe ori fatale.

Totul durează de obicei doar câteva secunde. Micuții scapă neobservați, se cațără pe pervazul ferestrei, deschid fereastra și-și pierd echilibrul. Cei mai afectați copii sunt de obicei cei cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani.

Măsuri de siguranță pentru copil. Căzăturile și rănirea copilului

  • supraveghează copilul atunci când încearcă să se cațere. Nu îl lăsa să stea pe scaune înalte.
  • dacă copilul se plimbă în casă în premergător, asigură-te că stă departe de scări sau cabluri.
  • pune zăbrele de siguranță la ferestre.

Masuri de siguranta in preajma focului

  • ascunde brichetele și cutiile de chibrituri de copil.
  • nu ține copilul în brate în timp ce gătești.
  • ține oala cu mâncare fierbinte departe de copil.
  • instalează o alarmă de incendiu acasă.

Mai multe măsuri pentru siguranța celor mici, pe care orice părinte ar trebui să le cunoască, puteți citi AICI. 

Vezi si: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni