Sănătatea copilului (dosarul bolilor)

Dr. Mihail Pautov: Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat | Demamici.ro

Dr. Mihail Pautov: Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Da, dacă ai un copil, în mod cert va răci și vei avea de petrecut câteva nopți mai grele cu puțin somn și multe griji. Dr. Mihail Pautov a realizat un ghid simplu cu lucrurile la care să te aștepți și cum să treci peste ele.

O răceală este o infecție virală ușoară a nasului, a gâtului, a sinusurilor și a căilor respiratorii superioare. Aceasta este foarte frecventă și, de obicei, trece singură în decurs de o săptămână sau două.

Dr. Mihail Pautov: Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Principalele simptome ale răcelii includ:

  • durere în gât
  • nas înfundat sau cu secreții
  • strănut
  • tuse
  • durere de cap

Mai multe simptome severe, inclusiv o temperatură ridicată (febră) și dureri musculare pot apărea, deși acestea tind să fie asociate mai mult cu gripa.

Dr. Mihail Pautov: Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Sfaturi pentru a gestiona răcelile

Atunci când copilul dvs. prezintă simptome de răceală, a împiedica răspândirea germenilor și a vă ajuta copilul să se simtă mai bine sunt prioritățile dvs.
Iată patru lucruri care pot ajuta la ameliorarea simptomelor:

  • Inhalarea aburului de la duș sau utilizarea unui umidificator poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale
  • Picăturile nazale saline sau un spray nazal (urmat de aspirarea nazală pentru sugari) pot, de asemenea, ușura respirația
  • Asigurați-vă că copilul bea multe lichide și se odihnește suficient
  • Utilizaţi medicamente eliberate fără rețetă, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul pentru a scădea febra
  • Dați-le lichide calde, cum ar fi supă de pui, acestea pot ajuta temporar la ameliorarea congestiei

Ce să foloseşti ca să scape de senzaţia de nas înfundat

Pentru a scăpa de senzaţia de nas înfundat se indică de multe ori în cazul răcelilor şi picăturile sau spray-urile care au efect vasoconstrictor şi care decongestionează nasul. Bine de ştiut este că folosirea frecventă (cu atât mai mult pe perioade mai lungi de timp) a acestui gen de produse poate favoriza apariţia rinitei.

Ele pot fi înlocuite cu tablete care au rolul de a ajuta la elibererea căilor nazale, respectiv a uşura respiraţia. Medicul pediatru este cel care îţi poate explica variantele de tratament pentru nasul înfundat, dar şi efectele adverse pe care acestea le au.

Dr. Mihail Pautov – Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Antibioticele nu sunt soluţia!

Automedicaţia şi tratamentul cu antibiotice sunt două dintre greşelile pe care le facem frecvent când avem de-a face cu simptome ale răcelii. Bine de ştiut este că răceala este cauzată de virusuri, iar medicaţia cu antibiotice este recomandată doar dacă afecţiunea este cauzată de bacterii. În schimb, dacă copilul a răcit, poţi apela la tratamente care să amelioreze simptomele şi să ajute la scurtarea perioadei de boală.

Printre acestea se numără antitermicele (la care poţi apela dacă micuţul tău a făcut febră) sau siropurile care au efect emolient şi ajută la ameliorarea durerilor în gât sau a tusei. Indicate pe perioada răcelii sunt şi suplimentele de vitamina C. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar şi favorizează refacerea mai rapidă a organismului după boală.

Răceala în cazul bebelușului

Dr. Mihail Pautov – Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Aerosolii – de ce sunt utili?

Aerosolii ameliorează durerea, umezesc mucoasa și reduc inflamația laringelui și a gâtului. Sarea sau uleiurile esențiale inhibă înmulțirea virușilor și au efect aseptic și antibacterian.

Pentru copiii mici, nebulizatorul este un obiect util, deoarece elimină riscul de a opări bebelușul cu infuzia fierbinte. Trebuie doar să adaugi aproximativ 2,5 ml de soluție salină în recipient și să îi faci copilului aerosoli de 2-3 ori pe zi.

Dacă nu dispui de un astfel de echipament, sunt de ajuns accesoriile de bucătărie. Toarnă un litru de apă într-o oală, adaugă o lingură de sare de bucătărie sau de mare, fierbe, ia oala de pe foc și toarn-o într-un alt vas. Fă aerosoli bebelușului cu aburii care se ridică, timp de aproximativ 10-15 minute. Acest tratament poate fi administrat și în baie, în timpul îmbăierii. Ai grijă să nu opărești bebelușul.

Dr. Mihail Pautov – Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Plantele medicinale și siropurile făcute în casă care sunt sigure pentru copilul mic

Remediile bunicii, de medicină populară? De ce nu? Este bine să folosim proprietățile naturale ale plantelor. Pe timp de răceală îți vor fi deosebit de utile cele sudorifice și care au efect antipiretic: floarea de tei, floarea de soc, florile/fructele de zmeur și cele antitusive, precum cimbrul.

Atunci când copilul nu vrea să bea ceaiuri de plante, îi poți oferi beneficiile plantelor medicinale în alt mod, în timpul băii de seară. Tot ce ai de făcut este să torni în apă puțină infuzie de plante medicinale. Este o modalitate excelentă de a folosi unele plante care au un gust specific, precum cimbrul.

Siropul făcut în casă este ușor de preparat, natural și eficace. Ceapa, usturoiul, zmeura sau mierea oferă ce au mai bun în ele. Cea mai simplă rețetă o are siropul de ceapă: pui felii de ceapă într-un borcan, le acoperi cu miere (sau eventual zahăr) și închizi recipientul, pe care îl pui într-un loc cald; după câteva ore, ceapa eliberează un suc, pe care trebuie să îl dai bebelușului de două ori pe zi (o linguriță). Are efect antibacterian și ușor expectorant.

Dr. Mihail Pautov – Cum treci peste o noapte cu un copil răcit. Lista de bifat. Ce să faci când bebelușul are febră?

Pe de o parte, febra este un semn al luptei organismului împotriva bolii, dar când este prea mare și depășește 38°C, împiedică activitățile normale ale bebelușului, provoacă dureri de cap și îi înrăutățește clar starea de spirit. Administrează-i câteva medicamente care se eliberează fără rețetă, sub formă de siropuri, picături sau supozitoare. Nu uita că atunci când temperatura bebelușului este mare, el pierde apă cu ușurință. Când are infecție cu febră, dă-i bebelușului să bea multe lichide la temperatura camerei. Când starea bebelușului este bună după ce scade febra, copilul se joacă și nu există semne îngrijorătoare, poți aștepta fără probleme 3 zile aplicând metodele de tratament de mai sus. Cu toate acestea, atunci când temperatura se menține ridicată mai mult de 3 zile sau starea bebelușului este îngrijorătoare, mergi la medic.

Alimentația bebelușului când este răcit

La fel ca la noi, adulții, pofta de mâncare a bebelușului scade atunci când este bolnav. Nu uita că acest lucru va trece. Dă-i bebelușului gustări ușoare, cum ar fi mere coapte, terci slab, suc natural cu fructe, îngroșat cu amidon, supă ușoară de legume. Dacă bebelușul refuză să mănânce, trebuie să înțelegi acest lucru și să nu-l forțezi. Nu forța nimic. Primul semn de îmbunătățire a stării de sănătate îl reprezintă revenirea poftei de mâncare. Reține doar să îi dai băuturi neutre, precum ceaiul slab de fructe sau apa.

Vezi și: Tusea iritativă (seacă) și tusea productivă la copii. Soluții naturale pentru a scăpa rapid de tusea chinuitoare (P) | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni