Tu - mamă și femeie

Timp pentru mine | Mămica povestește by Cristina S

Timp pentru mine. De când mă știu, am apreciat momentele de solitudine în care puteam face fix ce îmi poftea inima. De la spa day acasă, citit, la seriale, curățenie și gătit. Nu aveam nevoie de foarte mult timp, dar, atât cât era, încercam să fie de calitate.

Toate bune și frumoase până când am devenit mamă, iar timpul meu petrecut cu mine aproape că nu mai exista.
Acesta este un articol pentru proaspetele mămici care simt că nu se mai regăsesc și ar avea nevoie de acele clipe de renaștere.

În continuare vă voi vorbi despre câteva trucuri care pentru mine au funcționat.

Deși timpul dedicat mie s-a diminuat considerabil, la foarte scurt timp după naștere am descoperit că banalul duș mă transforma într-o persoană mai calmă, mai răbdătoare. Da, poate suna amuzant, dar încercați să vă lăsați purtați de căldura apei și de aburi. Vă veți relaxa instant și nici nu aveți nevoie de foarte mult timp. Vă puteți întoarce rapid la bebelușul dumneavoastră având un suflu cu totul nou, un tonus vizibil mai bun.

Timp pentru mine. În cazul în care planetele nu se aliniază 100%, iar dușul se face în condiții de stres (adică cu plânset de bebeluș pe fundal), recomand muzica. Dați drumul puțin mai tare la muzică și încercați să vă detașați. Lăsați-l cu tatăl sau altă persoană de încredere și credeți-mă că nu se întâmplă nimic cu copilul preț de 5 minute.

Probabil voi fi pusă la zid pentru această practică mai egoistă, dar pentru binele psihic chiar o recomand indiferent de bombănelile ulterioare.

Timp pentru mine. O altă metodă, dar care necesită mai mult timp, este plimbatul pe jos. Habar nu aveam cât de minunat se simte să te plimbi singur pe stradă, cât de terapeutic și sănătos. Să nu fii atent la nimeni și la nimic, să mergi pur și simplu. Gândurile se ordonează, creierul se oxigenează, deja parcă norii negri s-au împrăștiat și tu doar mergi la magazinul din colț să iei pâine. E atât de simplu.

Ultima metodă se poate aplica atunci când bebelușul e deja mai mare și are un program cât de cât mai stabil. Acordați-i și tatălui o tură de stat cu copilul, dar mai generoasă, de câteva ore, pentru a putea face ce vă place în liniște și fără întreruperi. Îi puteti trimite la o plimbare sau pur și simplu să stea în camera cealaltă.

Știu că este greu și că în permanență pendulăm între a petrece timp cu copilul, a sorbi fiecare secundă cu el și a reîncepe să fim și femei.

Timp pentru mine. Uneori trebuie să ne alegem pe noi chiar și pentru câteva minute. E spre binele tuturor.

Vezi și: Sfaturi pentru o alăptare de succes de la Anca Bălășoiu, moașă licențiată. Interviu exclusiv | Demamici.ro

Vezi și: Un anumit element din laptele matern ar putea vindeca și preveni cancerul. Ce spun cercetătorii | Demamici.ro

Vezi și: De ce refuză bebelușul un singur sân? Voi rămâne cu un sân mai mare și unul mai mic? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Anca Dumitra a născut! Geanina din „Las Fierbinți” a devenit mămică pentru prima dată | Demamici.ro

Anca Dumitra a născut! Geanina din „Las Fierbinți” și-a adus pe lume bebelușul pe 18…

19 ore

Ținute de nota 10 pentru școală! Pokémon, piese la modă și confort în noua colecție C&A „Back to School” (P) | Demamici.ro

Noua colecție C&A „Back to School”. Fiecare început de an școlar vine la pachet cu…

o săptămână