Dr. Mihai Craiu: „Respectarea izolării la domiciliu NU PRODUCE deficit de vitamină D” | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu: „Respectarea izolării la domiciliu NU PRODUCE deficit de vitamină D”. Starea de urgenta s-a prelungit inca o luna, iar parintii isi pun tot mai multe intrebari despre modul in care izolarea ii afecteaza pe copii, mai ales in cazul celor care stau la bloc si nu au posibilitatea de a iesi afara.

Dr. Mihai Craiu sustine ca un copil normal (fara probleme de sanatate) are nevoie sa fie expus la soare de doua ori pe saptamana intre 5 si 30 de minute pentru a produce suficienta vitamina D.

Vezi si: Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu, despre necesarul de vitamina D, pe Spitalul Virtual pentru Copii

Cifrele sunt fundamentul tuturor proceselor care ne înconjoară. Dacă vom cunoaște cifrele relevante vom putea lua decizii informate.

CIFRELE ZILEI

Între 5 si 30 de minute.

De 2 ori pe săptămână.

Atâta vreme trebuie să stea un copil normal la soare (posibil și în fața geamului DESCHIS) pentru a produce, in piele, din 7 dehidro-colesterol suficientă vitamină D. Este un fapt cunoscut si dovedit.

Nu trebuie să stea la soare cu tot corpul, ci este suficient să fie exspuse fața, gâtul și membrele superioare – ca atunci când purtăm un tricou cu mânecă scurtă.

În cât timp apare scăderea nivelelor vitaminei D în sânge (respectiv a formei de transport 25OH VitaminaD) in cazul lipsei de aport?

În mai multe luni. Durata de înjumătătire serică a nivelelor de 25OH VitD este de circa 2 săptămâni.

Cu alte cuvinte, daca nu stăm deloc la soare și nu primim DELOC vitamina D3 pe cale orală (din dietă sau suplimente), vom avea suficientă vitamina D în corpul nostru (dacă suntem sănătoși și nu avem probleme grave renale sau hepatice) cel puțin 1-2 luni.

Apropos de soluții, când nu avem soare destul… Ați auzit de faimosul „Oslo breakfast”? Voi reveni.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – respectarea izolării la domiciliu NU PRODUCE deficit de vitamină D. Expunerea de 2 ori pe săptămână, pe o durată scurtă (până la 30 minute), a feței, gâtului și brațelor, la soare, produce suficientă vitamina D in piele. Chiar dacă stăm la balcon.

Vezi si: Dr. Mihai Craiu, in plina pandemie de coronavirus: „Situatia este foarte serioasa. Va fi foarte rau in Romania!” | Demamici.ro

Izolarea nu afecteaza imunitatea copiilor!

„Pe scurt despre erorile răspândite de către diverși pseudo-experți în pediatrie, în era COVID-19.

MIT – statul în casă, în izolare, timp de 2-3 săptămâni afectează imunitatea copilului.

FAPT – statul în izolare completă, în întuneric desăvârșit, în umezeală, fără mișcare, cu odihnă foarte proastă, cu mâncare inadecvată (cipsuri și suplimente nutritive) și FĂRĂ părinți, timp de 18 zile, NU a afectat imunitatea. DELOC!!

Citiți povestea salvării eroice a celor13 băieti din echipa de fotbal Wild Boars de către o echipa internațională complexă de ingineri, medici, speologi și militari.

Si să nu aveți impresia că au stat într-un mediu „steril” sau în care orice afectare a imunității nu ar fi avut efecte serioase. Unul din salvatori a murit, in urma septicemiei, de la o rană de severitate mică, „achiziționată” în operațiune.

MESAJ DE LUAT ACASA – izolarea la domiciliu NU afectează nimic, și în nici un caz imunitatea!

Mâncați normal, jucați-vă cu copiii, stați în balcon sau DOAR în curtea proprie. Acum nu e momentul să vă riscați viața și sănătatea pentru că ați citit un mit prostesc,” a scris Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână