Cinci dintre cei zece bebelusi de la maternitatea Odobescu din Timisoara au fost retestati. Rezultatele au iesit negative | Demamici.ro

Cinci dintre cei zece bebelusi de la maternitatea Odobescu din Timisoara au fost retestati. Luni, 06.04.2020, Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, anunta printr-o informare de presa ca 10 nou-nascuti au fost depistati pozitiv pentru noul coronavirus, in timp ce rezultatele mamelor au iesit negative. Mamele si bebelusii au fost externati inainte se primirea rezultatelor.

Marti, 07.04., 5 dintre cei 10 bebelusi au fost retestati, iar rezultatele au iesit negative. Nou-nascutii testati sunt din Timisoara. Ceilalti 5 copii sunt din judete limitrofe (AR si HD).

Cinci dintre cei zece bebelusi de la maternitatea Odobescu din Timisoara au fost retestati. Dosar penal

In cazul celor 10 bebelusi testati pozitiv pentru coronavirus a fost deschis un dosar penal. Procurorii din Timisoara se ocupa de ancheta.

„În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase şi implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui număr de 10 nou-născuţi şi a altor 25 de persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă, în cadrul Maternităţii Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Vezi si: Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Informare de presa din 06.04. 10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara

„Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame, împreună cu nou născuții lor, au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.”

Vezi si: Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni