„Am nascut in timpul pandemiei de COVID-19 si am supravietuit!” Mesajul unei proaspete mamici pentru femeile insarcinate | Demamici.ro

„Am nascut in timpul pandemiei de COVID-19 si am supravietuit!” Mesajul unei proaspete mamici pentru femeile insarcinate. In plina pandemie de coronavirus, bucuria aducerii pe lume a unui copil poate fi umbrita de fel de fel de griji. Viitoarele mamici nu au dreptul la vizite si trebuie sa treaca singure prin durerile travaliului si cele ale nasterii.

Partenerii nu le pot fi alaturi in cele mai grele momente. Nu le pot tine de mana sau sa le incurajeze cu vreo vorba buna. Tatii isi vad copiii la ore sau chiar zile dupa nastere si de cele mai multe ori fac cunostinta cu noul membru al familiei pintr-o fotografie sau un video. E greu, dar siguranta noastra, a tuturor este mai importanta decat orice.

Vezi si: Pentru femeile care isi aduc pe lume copiii in timpul pandemiei: „Esti puternica, Super Mami!” | Demamici.ro

„Am nascut in timpul pandemiei de COVID-19 si am supravietuit!”

Iata mesajul pe care o proaspata mamica l-a transmis tuturor femeilor care urmeaza sa-si aduca bebelusii pe lume in aceasta perioada tensionata:

„Am nascut in timpul pandemiei de COVID-19 si am supravietuit”, isi incepe mamica povestea.

„M-am pregatit pentru ce e mai rau: sa nasc singura, sa nu primesc toata ingrijirea de care as fi avut nevoie, sa-mi fie luat bebelusul de langa mine pentru a fi testat sau plasat in carantina, sa fiu infectata…

Am nascut fara ca mama sa-mi fie alaturi, asa cum s-a intamplat in cazul celorlaltor nasteri, insa in afara acestui lucru nu au fost mari diferente.

Am fost tratata extraordinar. Cadrele medicale au avut foarte mare grija pentru a nu ne expune pericolului. Tatal a putut sa stea cu noi, iar bebelusul nu a fost luat de langa mine.

Asa ca, pentru toate mamele insarcinate in aceasta perioada stresanta, incercati sa nu va ingrijorati pentru lucrurile pe care nu le puteti controla.”

Vezi si: Nasterea in pandemie: „Mai am cateva zile pana la termen” | Demamici.ro

„Mamele sunt extrem de puternice!” Mesajul unei proaspete mamici pentru femeile insarcinate

O alta mamica si-a impartasit si ea experienta. Si-a adus pe lume primul copil in timpul epidemiei. In cazul ei, sotului nu i-a fost permis accesul in spital.

„Si eu am nascut primul meu copil in timpul pandemiei COVID-19. Sotul meu nu a putut sa fie alaturi de mine. Nu i-au permis acest lucru la spital, asa ca am trecut singura prin travaliu si nastere.

Sotul meu si-a cunoscut fiul la 36 de ore dupa ce a fost nascut, intr-un spatiu din spital, inconjurat de oamenii de la paza. A fost cea mai mare teama a mea sa-mi aduc copilul pe lume in aceasta situatie, dar acum am acasa un bebelus dulce si sanatos.

Nu mi-am imaginat vreodata ca va trebui sa trec prin asa ceva, dar am facut-o pentru ca nu am avut incotro. Pentru toate femeile care sunt insarcinate si speriate in aceste momente, indiferent de cum va fi situatia, veti trece si peste asta, chiar daca acum aveti impresia ca nu puteti. Mamele sunt extrem de puternice!”

Vezi si: Marturia emotionanta a unei mame medic, implicata in lupta cu COVID-19: „M-a durut inima!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână