Mesajul unei mame medic pentru copiii ei: „Daca ma pierdeti din cauza COVID-19, vreau sa stiti ca am luptat din rasputeri!” | Demamici.ro

Mesajul unei mame medic pentru copiii ei: „Daca ma pierdeti din cauza COVID-19, vreau sa stiti ca am luptat din rasputeri!” Cornelia Griggs, medic intr-un spital din New York, Statele Unite ale Americii, a declarat pentru CNN ca, pentru cadrele medicale, a merge la munca e sinonim cu „a intra in foc”.

Dupa un weekend de garda in spital, medicul a postat pe contul de socializare un mesaj pentru copiii ei. Un punct de vedere sincer despre ce inseamna sa fii cadru medical in prima linie, in timpul pandemiei de coronavirus.

Cornelia Griggs: „Copiii mei sunt prea mici sa poata citi asta acum. (…) Dar daca ma vor pierde in lupta cu COVID, vreau sa stie ca mamica lor a incercat din rasputeri sa-si faca meseria cat mai bine.”

Medic, dar si mama, Cornelia poarta mereu cu ea fotografia cu cei doi copii. „Mi-e frica in fiecare zi cand ma trezesc ca sa merg la munca, dar asta nu-mi ia determinarea. Fac ceea ce trebuie pentru ca inca imi iubesc meseria. Sa te trezesti si sa intri intr-un spital e ca si cum ai intra in foc”, a mai declarat Dr. Griggs, pentru CNN.

Discutia mamei cu fetita sa, pe Facetime:

Fetita: „Mami, vii sa ma iei? Vreau sa vin acasa, la New York”

Mama medic: „Draga mea, imi doresc sa pot. Stai acasa, cu bunica. Mami mai are de curatat niste germeni, in spital”

Fetita, zambind: „Ok, mami. Voi astepta!”

Vezi si: Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Mesajul unei mame medic pentru copiii ei. Cornelia Griggs si sotul, de asemenea cadru medical, si-au facut testamentele

Dr. Griggs, specializata in chirurgie pediatrica la „Columbia University Medical Center”, a facut un apel general, vorbind despre importanta izolarii. Cornelia Griggs este casatorita cu un cadru medical. Cum ambii parinti lucreaza in sistemul de sanatate si sunt foarte expusi virusului, au decis sa-si faca testamentele.

Cornelia Griggs: „Nu a fost o miscare pe care am facut-o din cauza panicii. Pur si simplu am vrut sa fim pregatiti. A fost un lucru responsabil pe care a trebuit sa-l facem in calitate de parinti. Amandoi avem prieteni care au contractat virusul. Unii s-au recuperat, insa unii sunt in stare grava. Sunt colegi care acum au devenit pacienti, in spital.”

Daca oamenii cred ca nu pot ajuta prea mult in lupta asta, se insala. „Rolul oamenilor e sa stea in case, sa ne castige timp. Am multi prieteni care s-au saturat sa stea in casa. Se simti frustrati si claustrofobi, insa sa stai acasa inseamna sa salvezi vieti.”

Vezi si: 10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara. Testele mamelor, negative | Demamici.ro

Vezi si: Mesajul dureros al sotiei tanarului suspect de COVID-19 care a murit dupa ce a fost plimbat intre spitale: „Iti multumesc pentru fetita noastra!” VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână