10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara. Testele mamelor, negative | Demamici.ro

10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara. Testele mamelor, negative. O informare de presa a fost lansata luni seara, 06.04., de catre Ministerul Sanatatii. Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a solicitat demararea unei anchete la Spitalul Municipal din Timisoara dupa ce 10 nou-nascuti au fost depistati pozitiv pentru noul coronavirus.

Mamele copiilor nu sunt infectate. Potrivit primelor informatii se pare ca micutii au fost infectati de cadrele medicale care s-au ocupat de ingrijirea lor in sectia de Neonatologie.

Mai grav este ca dintre cei 10 bebelusi infectati, 9 au fost deja externati. Medicii nu au asteptat rezultatele testelor inainte de a le permite mamelor sa plece acasa cu nou-nascutii.

Vezi si: Mesajul dureros al sotiei tanarului suspect de COVID-19 care a murit dupa ce a fost plimbat intre spitale: „Iti multumesc pentru fetita noastra!” VIDEO | Demamici.ro

Informare de presa. 10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame, împreună cu nou născuții lor, au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Vezi si: Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus | Demamici.ro

Bebelusii vor fi internati la clinica Bega a Spitalului Judetean Timisoara, cea care se ocupa de cazurile COVID-19.

Vezi si: Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni