Știri externe

Cel mai mare bebeluș care s-a născut în ultimii 13 ani într-un spital din Canada. A cântărit la naștere 6577 grame | Demamici.ro

Cel mai mare bebeluș care s-a născut în ultimii 13 ani într-un spital din Canada. Anul acesta, în luna octombrie, un nou record a fost doborât de un „micuț uriaș”, care a a venit pe lume cu o greutate de cel puțin două ori mai mare decât greutatea obișnuită a unui nou-născut.

Sonny este al cincilea copil al unei mame din Canada și s-a născut la Spitalul Cambridge Memorial din Ontario.
Încă din timpul sarcinii, medicii i-au spus mamei – Brittney Ayres, că va avea un copil mare, însă nu se așteptau la o asemenea greutate record.

Copilul s-a născut prin cezariană și a fost desemnat cel mai mare copil care s-a născut la acest spital, în ultimii 13 ani.

A fost o experiență uluitoare. Modul în care doctorii și asistentele au aplaudat. Era ca și cum echipa Maple Leafs din Toronto a câștigat Cupa Stanley. A fost o nebunie. Toată lumea sărea și țipa. A fost distractiv.”, a povestit tatăl copilului pentru Fox News Digital.

Cel mai mare bebeluș care s-a născut în ultimii 13 ani într-un spital din Canada. „Ceea ce prezice un bebeluș mare este genetica, istoricul medicul și diabetul slab controlat”

Medicii de la spital s-au arătat și ei peste măsură de surprinși la nașterea micuțului uriaș. Pentru mulți dintre ei, aflați la început de carieră, era prima dată când asistau la așa ceva.

„Nu am asistat la nașterea unui copil atât de mare. Nu am văzut niciunul născut nici măcar pe parcursul rezidențiatului meu”, a spus dr. Asa Ahimbisibwe pentru Fox News Digital.

Greutatea mare la naștere a unui bebeluș poate fi influențată de mai mulți factori, potrivit medicilor, însă nici aici nu este o regulă fixă.

„În general, ceea ce prezice un bebeluș mare este genetica, istoricul medicul și diabetul slab controlat”, a explicat medicul obstetrician-ginecolog. „Dar pentru a fi sigur, Britteney nu a avut diabet în timpul acestei sarcini. Cred că pur și simplu face copii mari.”

Copilul a devenit o mică vedetă încă din primele lui clipe de viață. Sonny a ajuns pe paginile publicațiilor din Canada, dar și internaționale, grație greutății sale.

Medicii au mai declarat că personalitatea micuțului Sonny se potrivește cu dimensiunea lui.

„Este o rază de soare. Este frumos. Oricine îl vede are un zâmbet enorm pe față, chiar dacă nu-l recunoaște de la știri. Încă sunt oameni care îl văd și spun ce bebeluș extrardinar este”, a mai spus tatăl copilului.

Cum se face testul pentru diabetul gestational

Diabetul gestațional este o afecțiune care apare doar în timpul sarcinii și poate fi responsabilă de o greutate mai mare la naștere a copilului.

Pentru a primi un diagnostic corect cu privire la diabetul gestational, este nevoie să faci testul de toleranță la glucoză.

Acest test se efectuează, în general, în săptămânile 24-28 de sarcină.

Cum se face testul pentru diabetul gestațional:

Testul de toleranță la glucoză se efectuează doar la cabinetul medicului. Trebuie să ții cont de câteva reguli, înainte de a face testul.

În noaptea de dinainte și în dimineața testului nu ai voie să mănânci absolut nimic, însă este permis să bei apă.

Dimineața, o asistentă va recolta o probă de sânge, iar astfel se va stabili un nivel de bază al glicemiei tale, pe nemâncate.

Apoi, ți se va da să bei o băutură cu zahăr (75 grame de glucoză), iar după o oră, respectiv, două ore, așistenta va recolta noi probe de sânge.

Astfel, se va observa cum a răspuns organismul tău la această încărcătură cu glucoză și dacă diabetul gestational este afecțiunea de care suferi.

Testul pentru depistarea diabetului implică efectuarea a trei glicemii.

  • Pe nemâncate (normal < 92 mg/dl)
  • La o oră (normal < 180 mg/dl)
  • La două ore după ingestia de 75 g glucoză (normal < 153 mg/dl).
  • Pe baza testului de toleranță la glucoză și cei trei indici de glicemie, se consideră a fi diabet gestațional, dacă cel puțin una dintre cele trei glicemii este mai mare sau egală decât pragul stabilit.

Poți fi mai vulnerabilă în fața diabetului gestațional dacă:

  • Suferi de obezitate – indicele de masă corporală este peste 30
  • Ai mai născut în trecut un copil cu o greutate mai mare 4,5 kg
  • Ai avut diabet gestational la o sarcina anterioară
  • Ai un istoric de sindrom de ovar polichistic
  • Ai rude de gradul 1 cu diabet

Vezi și: Bebeluș de aproape 7 kg, născut în Marea Britanie. Băiețelul ocupă locul 3 în topul celor mai grei nou-născuți din Regat | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro

Vezi si: A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

18 ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni