Ce se intampla cu copiii daca ambii parinti sunt spitalizati din cauza COVID-19. „Protectia copilului” nu ia copiii nimanui | Demamici.ro

Ce se intampla cu copiii daca ambii parinti sunt spitalizati din cauza COVID-19?Autoritatile se pregatesc si pentru cele mai negre scenarii in contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, Madalina Turza, presedinta Autoritatii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, a raspuns la intrebarea: „Ce se va intampla cu copiii daca ambii parinti se imbolnavesc de COVID-19 si trebuie sa fie spitalizati?”.

„”Protectia copilului” nu ia copiii nimanui!”, este mesajul transmis de Madalina Turza. Doar in cazuri exceptionale, daca ambii parinti sunt infectati, iar copilul este sanatos si nu se gaseste nimeni din familie sau cunoscuti care sa aiba grija de el pana la insanatosirea parintilor, copilul va fi preluat de DGASPC, la cererea parintilor.

Postarea Madalinei Turza, presedinta Autoritatii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii

„Dragi părinți,

Dată fiind înțelegerea distorsionată a unor aspecte importante de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, fac următoarele precizări:

1. ”PROTECȚIA COPILULUI” NU IA COPIII NIMĂNUI!

2. Există o procedură de siguranță, pentru situații excepționale ca o măsură de protecție a copiilor aflați în situația în care se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

Dacă ambii părinți ai copliluluilui cu dizabilitate se îmbolnăvesc și necesită SIMULTAN spitalizare

și

Dacă copilul este sănătos și NU s-a identificat NICIO rudă, familie extinsă, prieten, care să îl îngrijească până la însănătoșirea unuia dintre părinți, LA SOLICITAREA PĂRINTELUI, DGASPC-ul (Protecția Copilului) poate oferi sprijin prin preluarea coplului până la revenirea părintelui.

Știu că este o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi și că teama ne poate face să acționăm irațional, DAR rugămintea mea la voi, este să încercați să fiți lucizi și să nu răspândiți informații alarmante, care nu folosesc nimănui.

Sunt situații în viață, în care chiar nu există altă alternativă (rude, cunoștințe, prieteni). Puține, evident. Ce facem cu acei copii? Îi lăsăm pe stradă?

Același lucru se întâmplă și în situația absenței epidemiei, când nu mai există rude sau familie.

NU ESTE NIMIC NOU.”

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Ce se intampla cu copiii daca ambii parinti sunt spitalizati din cauza COVID-19? Ce se va intampla cu copiii preluati de DGASPC?

„După ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) preia un copil aflat într-o astfel de situație, el este plasat într-o zonă dedicată de izolare. Nu se va duce alături de ceilalți copii din sistemul de protecție”.

„Fiecare DGASPC a creat un spațiu, fie că e un apartament, o casă, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situații din comunitate: fie că este vorba despre copii ai căror părinți sunt în această situație [diagnosticați cu COVID-19 și în situație de a fi ambii spitalizați – N.Red.] sau copii luați de pe stradă și despre nu știi de unde vin, deci copii despre care nu ai context epidemiologic, ei intră în această zonă de triaj„, a explicat Madalina Turza pentru edupedu.ro.

Aceasta a mai precizat ca: „dacă și copilul este bolnav simptomatic, el merge direct pe zona medicală. Și dacă este asimptomatic, el va intra într-o zonă de carantinare la DGASPC. Ar trebui ca DSP să ia probe acelui copil, dacă va răspunde la telefon, dar el intră în izolare în aceste zone de triaj. Rămâne în izolare 14 zile și, dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului.”

Vezi si: Baietel de 5 ani, diagnosticat cu COVID-19. Marturisirile mamei: „Ma intreba daca va muri!” | Demamici.ro

Vezi si: O gravida care a nascut la Medlife, depistata cu COVID-19 | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână