Știri interne

Betina Balteș, femeia care a murit la 6 zile după ce a născut, condusă pe ultimul drum. Femeia s-a prezentat la spital din cauza unor complicații la sân | Demamici.ro

Betina Balteș, femeia care a murit la 6 zile după ce a născut, condusă pe ultimul drum. O proaspătă mămică în vârstă de 32 de ani din Sibiu a murit la câteva zile după ce a născut primul ei copil.

Betina Balteș a născut la data de 30 martie, prin cezariană, la un spital privat din Sibiu, iar câteva zile mai târziu ea se prezenta la Spitalul Județean din Sibiu cu simptome și dureri mari de sâni.

Conform informațiilor furnizate de Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, femeia, care se afla în perioada de lăuzie, a fost internată joi, 4 aprilie, la secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului, prezentând sâni angorjați. Medicii au prescris un tratament cu antibiotice și au indicat o reevaluare ulterioară în cazul unei schimbări a stării de sănătate.

Însă starea ei s-a agravat, iar la o zi după, Betina a fost adusă la Urgențe, de data aceasta în stare extrem de gravă și cu simptome de septicemie.

Se zvonește că tânăra mămică ar fi refuzat tratamentul cu antibiotic prescris doarece își dorea foarte mult să alăpteze. Această informație nu a fost confirmată oficial.

„I s-a prescris o reţetă cu antibiotic cu indicaţii de reevaluare dacă i se schimbă starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judeţean Sibiu, la aproximativ 24 de ore în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de şoc toxicoseptic şi insuficenţă multiplă de organe. 00.39 Pe cursul nopţii evoluţia a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio-respiratorii şi din păcate, a fost declarat decesul”, a declarat Cristina Bălău, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu.

Pacienta de 32 de ani a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, iar la cel din urmă nu a mai putut să fie resuscitată.

Medic ginecolog: „Este extrem de puțin probabil ca o mastită să ducă la amenințarea vieții”

Mastita apare în momentul în care țesutul mamar se inflamează, fiind așadar o infecție a sânului. Acest tip de afecțiune apare cu precădere în perioada de alăptare, însă nu este exclusă nici în sarcină. Din păcate, boala este una frecventă, studiile arătând că 1 din 3 femei care alăptează este predispusă să facă mastită, mai ales în primele 3 luni după naștere.

Mastita infecțioasă poate fi cauzată de bacterii care pot să pătrundă în organism, mai ales în momentul în care mama are ragade sau răni la nivelul sânilor. Mastita netratată poate duce la abces mamar. Cea mai comună bacterie este Staphylococcus aureus, dar și alte bacterii precum Staphylococcus epidermis și Streptococi se fac responsabile de apariția mastitei.

Vlad Dima, medic ginecolog, atrage atenția că, deși mastita nu este un fenomen periculos, ea poate amenința viața dacă nu este tratată corespunzător.

„Este extrem de puţin probabil ca o mastitiă să ducă la ameninţarea vieţii. Desigur, orice infecţie bacteriană netratată corespunzător, se poate extinde în întreg organismul. Însă având in vedere simptomatologia destul de zgomotoasă, respectiv apare inflamaţia la nivelul sânului, angorjare, roşeaţă, frison, febră, mamele se alarmează. Nu ajung în zona în care să nu fie tratate corespunzător”, a declarat Vlad Dima, potrivit observatornews.ro.

Familia este revoltată după moartea tinerei mămici și acuză sistemul medical de modul în care a fost gestionată situația în cazul ei.
Una dintre rudele pacientei decedate susține că aceasta a fost trimisă acasă de cei de la clinica privată, unde născuse, fără să fie ajutată să alăpteze și de aceeași atitudine s-ar fi lovit și la spitalul județean.

„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nicio explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a declarat o rudă a tinerei decedate.

O anchetă a fost deschisă la Spitalul Județean Sibiu, după moartea Betinei Balteș.

Betina a cunoscut cea mai mare bucurie, cu sacrificiul propriei vieți: „Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamă”

Betina Balteș a reușit să trăiască miracolul de a aduce pe lume o viață, însă cu sacrificiul propriei sale vieți.
Tânăra mămică nu a mai reușit să trăiască să-și vadă copilul crescând, iar familia se străduiește, ca prin credință, să reușească să își revină din șoc.

Trupul ei neînsuflețit a fost depus la Misiunea Pacea din Șelimbăr, de pe strada 1 Decembrie nr 8, din Sibiu, acolo unde familia, apropiații și toți cei care au cunoscut-o din comunitatea Bisericii Baptiste Betania au putut veni să-i aducă un omagiu.

„Jertfa unei inimi de mamă cunoaște dăruire și iubire ce trec dincolo de aici și acum. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamă, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente. Aşa o cunoaștem toți cei ce am întâlnit-o măcar o dată în viața: plină de nădejde, blândă și veselă! A luptat pentru viața ei până în ultima clipa cu un zâmbet cald… Știm că Dumnezeu nu greșește și știm că, deși nu înțelegem, El este în control! Acum stăm îmbrăcați în jertfa lui Hristos care poartă veșnicia sufletului, și cel care poate da mângâiere celor rămași în crunta durere,” se arată pe pagina de facebook a Bisericii Baptiste Betania Sibiu.

Vezi și: O mamă de 32 de ani a murit la 6 zile după ce a născut. S-a prezentat la spital cu mastită | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni