Beneficii majore pentru sanatate in cazul bebelusilor care seamana leit cu tatii! Studiile au demonstrat | Demamici.ro

Mamele poarta bebelusii in burta 9 luni, asa ca nu e de mirare socul si usoara dezamagire pe care o simt in momentul in care se nasc si vad ca micutii seamana leit cu tatii.

Poate parea cam nedrept, dar drept consolare pentru mamele care au adus pe lume copii care nu le seamana deloc, stiinta a facut un studiu care demonstreaza cat de benefica pentru sanatate este asemanarea cu partea paterna.

Potrivit unui nou studiu publicat in Journal of Health Economics, bebelusii care seamana mai mult cu tatii la nastere au mai multe sanse de a petrece timp de calitate cu tatii si ajung sa fie mai sanatosi la implinirea primului an de viata, arata cercetatorii de la Binghamton University.

Poate va intrebati ce legatura are asemanarea cu sanatatea?

Cercetatorii au dezvoltat teoria: „Contactul parental mai frecvent isi pune amprenta asupra felului in care copilul este supravegheat, expus pericolelor, asupra informatiilor pe care le aduna si asupra sanatatii. Tatii sunt foarte importanti in cresterea unui copil, iar acest lucru se reflecta in sanatatea celui mic”, a declarat cercetatorul Solomon Polachek.

Echipa lui a studiat interactiunea dintre bebelusi si tati, descoperind ca tatii care au copii care seamana mai mult cu ei tind sa petreaca mai mult timp cu copiii lor decat cei care nu au o asemanare vizibila cu figura paterna.

Cu alte cuvinte, bebelusii care semanau mai mult cu tatii aveau tati mai implicati in procesul de crestere. Acest lucru s-a concretizat prin mai putine vizite la camera de urgenta si prin faptul ca sufereau de mai putine boli decat bebelusii care nu semanau atat de mult cu tatii.

Astfel se face ca cercetatorii au trasat o legatura intre implicarea parintelui in procesul de crestere a copilului si sanatatea acestuia.

Un alt studiu din 2016, Infant and Child Development, realizat de cercetatorii de la Michigan State University, a evidentiat rolul pe care il joaca tatal in dezvoltarea cognitiva si a limbajului copilului, mai ales in perioada de dupa 1 an.

De asemenea, acelasi studiu a descoperit ca sanatatea mentala a tatalui are un impact major in conturarea comportamentului si abilitatilor sociale pe care le va avea copilul.

Cercetatorii de la Imperial College of London au ajuns la concluzii asemanatoare intr-un studiu intreprins in cursul anului trecut. Potrivit studiului publicat in Infant Mental Health Journal, tatii care sunt mai implicati in intretinerea activitatilor cu bebelusii lor, in primele luni de viata, au un impact pozitiv in dezvoltarea cognitiva a celui mic.

In concluzie, legatura stransa dintre tata si bebelus nu este rezultatul asemanarii dintre cei doi, ci a implicarii, daruirii si prezentei tatalui in viata celui mic. Fie ca bebelusul seamana cu tatal, iar acesta isi regaseste figura in trasaturile celui mic, fie ca nu ii seamana deloc, tatal si copilul pot avea o relatie deosebita.

Cu cat figura paterna este mai prezenta in viata copilului, cu atat de aplica avantajele enumerate mai sus, descoperite de cercetatori.

Indiferent daca copilul are sau nu nasul tau, conteaza mai putin cum arata. Ce conteaza cu adevarat este atentia si dragostea pe care le primeste.

Citeste si:

FELUL IN CARE PARINTELE ISI ARATA AFECTIUNEA INFLUENTEAZA FERICIREA COPILULUI PE VIATA | DEMAMICI.RO

TINUTUL IN BRATE NU-I FACE PE COPII ALINTATI, CI SANATOSI! MAMICI, OFERITI CAT MAI MULTA AFECTIUNE MICUTILOR | DEMAMICI.RO

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni