Uncategorized

Bebelusii nu trebuie pupati pe manute! La ce pericol ii expunem | Demamici.ro

Nou-nascutii, bebelusii, copiii mici sunt numai buni de strans in brate si de pupat. E greu sa te abtii in fata pufoseniei si ochilor curiosi care te privesc, insa exista anumite reguli pe care orice persoana ar trebui sa o respecte in preajma unui copil mic.

Niciodata nou-nascutul sau bebelusul NU se pupa pe gura. Aici nu ne referim doar la straini, la musafiri, ci si la parinti, mai ales daca au anumite rani la nivelul gurii sau herpes. Au existat cazuri in care copilasi de cateva zile au murit dupa ce au contactat herpes de la adulti, asadar nu e de joaca.

Bebelusii nu trebuie pupati nici pe manute. Nou-nascutii si sugarii de cateva luni sunt foarte incantati cand isi descopera manutele si pentru ei devin cele mai de pret jucarii. Cum micutii cunosc lumea, in prima faza, prin „gustat”, isi duc manutele foarte des in gurita.

Unii bebelusi si-au format un obicei din a adormi sugandu-si degetele. Asadar, daca pupati micutii pe manute exista foarte mari sanse ca microbii vostri sa fie transferati catre ei.

Stiati ca? 1 ml de saliva contine 100 de milioane de bacterii. In gura ta traieste un adevarat ecosistem pentru 600 de specii de bacterii si sute de specii de fungi, protozoare, ciuperci si virusi.

Doar gura unui om contine un numar mai mare de bacterii decat populatia intregii lumi!

Sugarii au un sistem imunitar foarte fragil, iar contactul cu orice virus se poate transforma intr-o complicatie care le-ar putea pune in pericol viata. Atat gurita micutului, cat si manutele sunt zone care trebuie evitate cu strictete cand vine vorba despre pupat.

Daca musafirii vor totusi sa-si exprime afectiunea prin pupat, iar mama este de acord cu acest lucru, bebelusii pot fi pupati pe picioruse sau crestetul capului.

Citeste si:

UN COPILAS DE 14 ZILE A MURIT DUPA CE PARINTII L-AU PUPAT PE GURA! MAMA INDURERATA A TRANSMIS UN MESAJ DISPERAT TUTUROR PARINTILOR | DEMAMICI.RO

A FOST INFECTAT CU STAFILOCOC AURIU SI A FACUT SEPTICEMIE! DARIUS S-A STINS LA O LUNA DE VIATA. ANCA A DEVENIT MAMA DE INGERAS: „NU EXISTA DURERE MAI MARE PE LUME. AM CREZUT CA MOR SI EU ATUNCI, CU EL” | DEMAMICI.RO

STAFILOCOCUL AURIU SE TRANSMITE PRIN STRANUT SI TUSE! CARE SUNT PRIMELE SIMPTOME ALE INFECTARII | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni