Știri externe

Bebeluș de aproape 7 kg, născut în Marea Britanie. Băiețelul ocupă locul 3 în topul celor mai grei nou-născuți din Regat | Demamici.ro

Bebeluș de aproape 7 kg, născut în Marea Britanie. Băiețelul ocupă locul 3 în topul celor mai grei nou-născuți din Regat. Un bebeluș de peste 6 kilograme a fost născut în Marea Britanie și a intrat direct pe locul 3 în topul celor mai grei bebeluși din Regatul Unit. Mama, în vârstă de 31 de ani, a avut nevoie de două moașe pentru a extrage copilul în timpul operației de cezariană.

Femeia spune că a avut parte de un miracol pentru că sarcina s-a dezvoltat în ciuda faptului că a folosit contraceptive. Mămica mai are acasă trei copii, dar niciunul nu a avut la naștere o greutate atât de mare. Bebelușul de peste 6 kilograme este acum atent monitorizat în Terapie Intensivă, iar starea sa de sănătate este una bună.

Bebeluș de aproape 7 kg, născut în Marea Britanie. Băiețelul ocupă locul 3 în topul celor mai grei nou-născuți din Regat

Bebelușul Alpha s-a născut cu o greutate de 6,77 kg la Spitalul John Radcliffe din Oxford. Cherral Mitchell, în vârstă de 31 de ani, a avut nevoie de două moașe care să ajute la extragerea copilului, bebelușul ocupând locul 3 în topul celor mai grei copii născuți în Marea Britanie.

Alpha a venit pe lume la 38 de săptămâni de sarcină și s-a ales deja cu două porecle: „Baby Hippo” și „Butter Bean”. Sarcina i-a luat prin surprindere pe părinți întrucât s-a dezvoltat în ciuda faptului că Cherral Mitchell avea montat un sterilet. Proaspăta mămică mai are trei copii, însă niciunul nu a avut la naștere o greutate atât de mare: „Nu credeam că va fi atât de mare. Când i-au văzut capul au început să râdă. Soțul meu a exclamat: „Doamne, cât de bucălat e!” Două asistente s-au tot chinuit să-l scoată. Spuneau că este cel mai mare bebeluș nou-născut pe care l-au văzut vreodată.

„E un bebeluș-dovleac, mai ales că a venit atât de aproape de Halloween”, a adăugat mama, potrivit Daily Mail. „Aveam burta mare, însă nici chiar atât de masivă, așa că nu îmi dau seama unde se ascundea”.

Alpha este al doilea băiețel al familiei. Cherral Mitchell și soțul său Tyson, inginer de meserie, în vârstă de 35 de ani, mai au un băiețel de 3 ani, Lyon, și două fete: Rogue-Angel (4 ani) și Twyla (10 luni). Alpha se află momentan în secția de Terapie Intensivă, însă starea sa de sănătate este una bună.

Recordul pentru cel mai greu bebeluș născut vreodată îi aparține Annei Bates care pe data de 19 ianuarie 1879 a născut în Seville, Ohio, un băiat care a cântărit la naștere 9,9 kg. Copilul nu a trăit decât 11 ore.

Care sunt cauzele macrosomiei fetale?

Greutatea pe care bebelușul o are la naștere reprezintă un indice important al stării sale de sănătate. Media greutății nou-născuților este în jur de 3,4 kg. Copiii care au la naștere peste 4,5 kg sunt considerați macrosomici și sunt destul de rari.

În Anglia rata nou-născuților care depășesc 4,5 kg la naștere este de 1,7%. Se crede că macrosomia se datorează geneticii, însă există și alți factori care contribuie la o greutate mare la naștere.

Printre aceștia se numără: obezitatea, diabetul gestațional, depășirea termenului nașterii cu peste 2 săptămâni, faptul că mama ia în greutate mult prea multe kilograme în timpul sarcinii.

Vezi si: O mama de 28 de ani a nascut natural un baietel de 5,75 kg, fara epidurala | Demamici.ro

Vezi si: O mama a nascut un bebelus de 6100 grame: „Toata lumea din sala de nasteri se minuna!” | Demamici.ro

Vezi si: A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

17 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni