Alocatiile pentru copii ar putea fi inlocuite cu vouchere. Declaratiile premierului Ludovic Orban | Demamici.ro

Alocatiile pentru copii ar putea fi inlocuite cu vouchere. Premierul Ludovic Orban a declarat ca Executivul ia in calcul si alte metode de plata a sumei lunare destinata cresterii si intretinerii copiilor, cum ar fi voucherele. Prin aceasta metoda ar exista certitudinea ca banii sunt folositi strict in interesul copilului.

Premierul a mentionat ca un astfel de sistem functioneaza in Statele Unite ale Americii si Finlanda.

„Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a spus Ludovic Orban. Nu s-a luat o decizie in acest sens.

Vezi si: Klaus Iohannis a promulgat legea. Alocatiile pentru copii se dubleaza | Demamici.ro

Alocatiile pentru copii ar putea fi inlocuite cu vouchere

Ministrul propus al Finantelor, Florin Citu, ar sustine inlocuirea alocatiilor pentru copii cu vouchere.

„Majorarea a fost amânată pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020.

Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie.

S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini.

Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a declarat Citu la Digi24.

Vezi si: Se dubleaza sau nu alocatiile din ianuarie 2020? Declaratiile premierului Ludovic Orban | Demamici.ro

Alocatiile pentru copii ar putea fi inlocuite cu vouchere. Reactia fostului ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la propunerea lui Ludovic Orban:

„Alocaţia copilului e un drept universal, stabilită prin tratate internaţionale. Ea se acordă pentru copil, indiferent de venitul părinţilor şi de aceea nu se pot aloca sume diferite sau sub formă de voucher.

Parcă sunt la concursul de idei trăznite cei de la PNL! În fiecare zi mai testează câte o prostie! Şi da, salariaţii au deduceri la impozite dacă au copii, în funcţie de numărul lor şi chiar şi pentru soţ sau soţie dacă nu este salariat acesta! De unde să ştie toate astea Violeta ca să îi spună şi lui Orban? Ea are treabă cu liftierele…”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe contul sau de Facebook.

Legea privind dublarea alocatiilor a fost votata in decembrie 2019

Legea privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii a fost votata in Camera Deputatilor, in decembrie 2019, cu 179 de voturi „pentru”, 29 de abtineri, iar 3 parlamentari nu au votat. Initiativa legislativa prevede dublarea alocatiilor pentru copiii intre 2 si 18 ani care ar urma sa primeasca 300 de lei lunar, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni