O fetiță de trei ani a mers la balul absolvirii cu un deceniu mai devreme fiindcă nu se știe dacă va mai trăi ca să-l apuce | Demamici.ro

O fetiță de trei ani a mers la balul absolvirii cu un deceniu mai devreme fiindcă nu se știe dacă va mai trăi ca să-l apuce. Lana Nixon, din Sunderland, a fost diagnosticată cu o tumoră rabatoidă teratoidă atipică (ATRT) în noiembrie 2018, când avea doar doi ani.

Părinții ei, Gemma Nixon, de 34 de ani, și Andrew Haswell, 40 de ani, au primit vestea cutremuratoare: cancerul fiicei lor celei mai mici nu putea fi vindecat.

Părinții și-au abandonat slujbele pentru a fi alături de fiica lor și pentru a se asigura că fiecare zi va conta pentru micuța lor.

Aceasta a inclus șansa ca Lana să experimenteze balul alături de sora ei Neve, de 16 ani. Parintii au decis sa-i faca aceasta bucurie, constienti fiind ca sansele ca Lana sa ajunga la varsta adolescentei erau minime.

Lana a purtat o rochie roz strălucitoare, decorată cu paiete și flori și a avut pe cap o bentita florală asortată. Micuta a fost condusă la evenimentul special într-un Rolls Royce.

O fetiță de trei ani a mers la balul absolvirii cu un deceniu mai devreme

Mama ei Gemma a spus: „A fost atât de emoționant pentru noi toți să fim împreună ca familie… și Lana s-a bucurat mult să facem parte din ziua specială a surorii sale. Iubea mașina și spunea că ea și Neve erau prințese în acea zi.

A fost foarte emoționant să o văd pe Lana arătând atât de bine, într-o rochita minunată după luni de rochii (de spital) și pijamale.”

Sheb Ahktar, 36 de ani, director al Autograph Prestige, le-a condus la bal într-un Rolls Royce. După ce a întâlnit-o pe Lana, a spus că vrea să sprijine familia cu tot ce poate.

El a spus: „În ziua respectivă, Lana era atât de fericită, zâmbitoare și activă la fel ca oricare alt copil de trei ani.

Este pur și simplu sfâșietor. Nu-mi pot imagina prin ce trece familia și mă voi asigura că voi ajuta în orice fel, astfel încât familia să obțină ceea ce are nevoie pentru Lana.”

Gemma, mama Lanei: „E uimitor cat de puternica si curajoasa e. Este un mic personaj fericit, iubitor și amuzant. Merită tot ce e mai bun pe lume pentru tot ce a îndurat.

Pe tot parcursul bolii a fost atât de rezistentă, atat de puternica… ar fi acceptat totul. Cu toate astea a găsit timp să zâmbească, să râdă, să se joace și să iubească.”

Pana la 2 ani, Lana a fost o fetita fericită de doi ani, fără probleme de sănătate. Chinul a inceput brusc, la sfârșitul lunii septembrie. Avea simptome de raceala, foarte dese, iar părinții ei credeau că este doar o boală comună. Din nefericire, medicii i-au dat diagnosticul crunt. Boala avea sa le schimbe viata pentru totdeauna Lanei si parintilor ei.

Ce este tumora atipică teratoidă (rabdoidă)

Tumora atipică teratoidă (rabdoidă) este o tumora maligna a sistemului nervos central. Acest tip de tumori apar cel mai adesea la bebelusi si la copiii mai mici de 3 ani.

Este un tip de cancer foarte rar, dar agresiv. Principalele simptome ale tumorii pot fi: dureri de cap, stari de greata sau chiar voma, oboseala permanenta, vedere incetosata sau dubla, pierderea echilibrului, atacuri epileptice etc.

sursa: Daily Mail

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni