Vladimir Draghia, marturisiri sincere despre fetita sa si dependenta de telefon: „Ne era din ce in ce mai greu sa i-l luam!” | Demamici.ro

Vladimir Draghia, marturisiri despre fetita sa si dependenta de telefon. Ecranele sunt omniprezente in vietile noastre, din fericire, dar si din pacate. Tehnologia poate avea efecte negative asupra copiilor, mai ales daca acestia sunt expusi la ea indelung si de la varste fragede.

Televizoare, tablete, telefoane, laptop-uri sau orice alt tip de ecran pot avea un impact negativ extrem de important asupra sanatatii micutilor nostri.

Vladimir Draghia a facut cateva marturisiri pe contul sau de socializare si a explicat cum a reusit s-o indeparteze pe Zora de telefonul mobil. Nu a fost usor, la inceput fetita a ripostat, a facut cateva „drame”, insa s-a obisnuit repede cu noul stil de viata. Dupa o saptamana a inteles ca nu mai are voie cu telefonul.

Vladimir Draghia despre Zora si telefonul mobil

„De două luni, de când am scăpat-o de el, mă țin să scriu despre Zora și telefonul mobil. Mă gândesc că poate ajută pe cineva care se află în situația în care eram noi.

Ideea e că începuserăm să o lăsăm să se uite la clipuri pe YouTube pentru că era atââât de facil! Era aproape singura noastră (a mea și a lui Alice) ocazie să ne tragem sufletul, să apucăm să mâncăm liniștiți, să mai vorbim, să ne bucurăm de 20-30 de minute de liniște.

Problema e că cele 20 de minute se transformaseră în 30, apoi în 40 și tot așa, iar ea începuse să devină din ce in ce mai atașată de telefon. Ne era din ce in ce mai greu să i-l luăm. Veșnicul cerc vicios.

Ei, după ce am vorbit cu niste amici și am făcut ceva mai mult research pe tema dependentei de telefon, într-o dimineață pur și simplu i l-am luat și de atunci nu i l-am mai dat. S-a lăsat cu câteva drame, dar după vreo săptămână a înțeles că telefonul e off limits.

Așadar, rupeți cercul vicios, dragi părinți. E greu la început, dar e spre binele tuturor, mai ales pe termen lung. 😉”

Vezi si: Autismul virtual, boala copiilor uitati la televizor! Cat de periculoase sunt device-urile pentru copiii sub 2 ani! VIDEO

Ce se poate intampla copilului daca este expus prea mult ecranelor

Psihologul Marius Zamfir a vorbit despre autismul virtual, un fenomen ingrijorator care ia proportii. Parintii trebuie sa fie atenti la timpul pe care copiii il petrec in fata ecranelor sau cu gadget-urile intrucat consecintele asupra sanatatii pot fi extrem de grave.

Autismul virtual este o realitate si afecteaza copiii inca din primele luni de viata, daca parintii ii expun un timp indelungat la desene animate, cantecele, video-uri, jocuri etc.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni