Recomandări

Vacanță cu copii. Activități de făcut în Sunny Beach și impresii despre DIT Majestic Beach Resort | Demamici.ro

Vacanță cu copii. Activități de făcut în Sunny Beach și impresii despre DIT Majestic Beach Resort. Au trecut câteva săptămâni de când ne-am întors din vacanță și deja ni s-a făcut din nou dor de împachetat și de plecat la mare 😁. Păi cum să nu-ți fie dor să te trezești târziu, să ieși pe terasă cu o cafea în mână, să îmbraci copiii și să cobori la masă? Fără să gătești, fără să pui la spălat, fără să faci curat… Singurele tale probleme la prima oră, la prânz și seara să fie cu ce fel delicios să-ți umpli farfuria.

Parcă ai alt vibe să faci față provocărilor. Toddler nervos? Toddler morocănos? Tantrumuri? Ei, altfel merg pe burta plină. „Mami, nu veau să mănâc piule”. „Nu-i nimic puiul lu’ mama. Uite, avem și pilaf sau lasagna cu spanac, paste, ciorbiță, căniță de pui, porc, ce vrei să mănânci?” Ei, de unde îți permiți acest lux acasă? Varietatea felurilor de mâncare poate salva nervii unei mame cu un copil mic mofturos la mâncare. Cu siguranță câteva mămici care citesc rândurile acestea și-au așternut deja un zâmbet în colțul gurii, gen: „I feel you”. Frăția mamelor 😉.

Dacă ați deschis „televizoarele” mai târziu, cam cu câteva săptămâni mai târziu, vă fac un update. Vara aceasta am ales Bulgaria ca destinație de vacanță pentru că datele problemei au arătat cam așa: copil de 3 ani și 2 luni cu o răbdare limitată în mașină și bebe de 5 luni cu o dispoziție schimbătoare căruia nu am vrut să-i testăm limitele să aflăm cât de mult și tare poate țipa, ca să nu zic urla 😁.

Prima parte a concediului am petrecut-o la HVD Clubhotel Miramar. E o locație de top pentru familiile cu copii. Am stat 5 nopți și a fost minunat. Găsiți review-ul complet aici. Am ales destinația de vacanță la recomandarea Travel Planner, agenția cu care colaborăm mereu pentru plecările în Bulgaria.

Sunt specializați pe litoralul bulgăresc și au cele mai bune oferte pentru sejururile la vecini. Îi puteți urmări pe Facebook. Sunt foarte activi, iar dacă le dați like, pe lângă ofertele de cazare, poze trimise direct de turiști din locații, impresii „la cald”, informează și cu privire la situația țărilor în context pandemic. Spre exemplu, de pe pagina lor am aflat că Bulgaria a intrat pe lista galbenă a României.

Vacanță cu copii. Activități de făcut în Sunny Beach

Acum că am stabilit în ce condiții se poate călători în Bulgaria, revenim la subiectul acestui articol. Vă spuneam că prima parte a vacanței am petrecut-o în Obzor, la Miramar. Pentru următoarele nopți am ales Dit Hotel Evrika Beach Club din Sunny Beach. Este un hotel potrivit pentru familiile cu copii mici. Noi ne-am simțit foarte bine aici. Aveți toate detaliile despre vacanța petrecută la Evrika în acest articol.

Ce poți să faci în Sunny Beach? Principalele atracții turistice

Nu ai nicio șansă să te plictisești în această stațiune. Este una dintre cele mai animate și mai mari de pe litoralul bulgăresc. Situată la 95 km de Varna, în Sunny Beach se ajunge în aproximativ cinci ore jumătate din București (327 km). Plaja se întinde pe 8 km, fiind mai îngustă în partea de nord a stațiunii și mai lată în partea de sud unde hotelurile sunt amplasate și la 150 m distanță. Zona cu dune de nisip din sudul stațiunii Sunny Beach este protejată UNESCO. Găsești aici specii rare de plante. Este un peisaj interesant de văzut.

Tarabe cu suveniruri, magazine, baruri, pub-uri – în partea centrală a stațiunii. Pentru a ajunge pe plajă, de la hotelul DIT Evrika, trebuie să traversezi o stradă. Pe de-o parte și de alta a acesteia se află o mulțime de magazine, restaurante, tarabe cu suveniruri, activități de entertainment.

Dacă aveți copii care se deplasează singuri și mai ales care au început să vorbească și să aibă dorințe de achiziție, vă recomandăm cu toată căldura să evitați plimbarea pe acestă stradă 😁 . Bine, dacă doriți să vă exersați talentul de negociatori cu micuțul/ micuța „din dotare”, vă doresc mult spor. Noi am încercat într-o zi și pe lângă negocieri s-a lăsat și cu mulți bănuți cheltuiți. Pe ce? Hai să vă arăt.

Chiar la ieșirea din hotel, în partea stângă se află taraba unei doamne cu ochelari care vorbește și puțină română, cu un super accent chiar. Și această doamnă minunată a avut super inspirația, pentru afacerea ei, să plaseze chiar în stradă, la vedere, o mulțime de ghiozdănele și poșețele, care mai de care mai colorate și imprimate cu personaje celebre din desene animate.

După o discuție de jumătate de oră am plecat de acolo nu cu una, ci cu patru genți. Două pentru domnișoara Clara și două pe care a vrut să le facă cadou prietenelor de acasă. Am continuat plimbarea pe strada minunată.

Alex a simțit nevoia să-și exerseze talentul la tras cu arcul. A avut o execuția chiar peste medie, impresionant pentru prima încercare 😊.

Doi pași mai la stânga se desfășura în fața privirii noastre o altă tarabă plinăăă cu plușuri imense, colorate să-ți ia ochii. Zici că aveau puteri magice așa îți atrăgeau interesul. Bineînțeles că cea mică a început să sară de bucurie și să arate cu degetul către toate jucăriile pe care le-ar fi vrut acasă.

Ca să obții o jucărie trebuia să-ți exersezi niște abilități. Fie să lovești și să dărâmi niște conserve, fie să spargi niște baloane cu săgeți. Alex a ales să spargă baloane. Pentru un pluș mare trebuia să spargi 5 din 5. El a reușit 4 din 5 și a obținut o jucărie mică. O maimuțică pe care Clara și-a pus-o după gât și a plecat încântată mai departe.

Mijloace de transport în stațiune – Dacă vrei să vezi mai multe din stațiune și mai repede, fără a-ți obosi picioarele, există variante de transport.

  • Poți să închiriezi un așa zis scooter electric (15 min – 10 leva, 30 min – 15 leva, 1 oră – 20 leva)

  • Poți să alegi mașinuță cu pedale sau electrică
  • Poți să te plimbi cu trenulețul. Acesta circulă toată ziua, până târziu în noapte (de la 10:00 la 24:00), din 30 în 30 de minute (aproximativ). Costurile sunt de 4 leva pentru un adult și o leva pentru copiii sub 7 ani.

  • Pentru copiii sub doi ani nu trebuie achitat nimic. Este de ajuns să faci din mână când îl zărești și oprește. Noi am ales această variantă pentru că a fost mai convenabilă, având doi copii mici. Ba chiar a încăput și căruciorul, iar Clara a avut parte de o super bucurie când șoferul a lăsat-o să se urce în „locomotivă” și să sune din clopoțel (cât trenulețul era oprit la capăt de traseu).

Cum te mai poți distra în Sunny Beach?

Shopping – poți cumpăra suveniruri pentru prieteni, jucării pentru copii, articole de îmbrăcăminte (dacă te interesează chilipirurile) sau chiar genți Louis Vuiton la 10 leva, echivalentul a 20 de lei 😂. Dacă vrei firme „pe bune”, poți face o vizită la „Royal Beach Mall”, un centru comercial situat în partea de nord a stațiunii, la doar un km de hotelul DIT Evrika.

Masaj pe plajă – dacă ai noroc și dorm copiii, poți trage o fugă pe plajă (cât partenerul îi supraveghează), pentru un masaj pe cinste ☺. noi nu am ajuns, însă vă ofer informația, în cazul în care reușiți să vă organizați mai bine. Prețurile diferă în funcție de partea sau părțile corpului masate. Un masaj pentru tot corpul costă în jur de 140 de lei, iar un abonament de 10 ședințe costă aproximativ 600 de lei.

Restaurante și pub-uri – sunt foarte multe restaurante și baruri unde puteți gusta feluri de mâncare tradiționale bulgărești sau internaționale. Sincer, noi nu am simțit nevoia să luăm masa în stațiune pentru că am fost mulțumiți de mâncarea servită la hotel. În plus, cu doi copii mici e cam dificil să aștepți să fii servit la restaurant. Răbdarea lor este limitată. Mai mult decât atât, seara stațiunea era plină de turiști, iar noi am preferat să evităm aglomerația.

Cluburi – Dacă ajungeți în Sunny Beach fără copii, cu chef de distracție, să știți că aici viața de noaptea este foarte animată. Găsiți numeroase locuri de distracție.

Sporturi – Dacă ești un împătimit al sporturilor nautice (parasailing, schi nautic) ai o mulțime de variante în Sunny Beach. Mai mult decât atât, poți practica tenis, volei de plajă, echitație, mini golf etc.

Aquapark – În funcție de vârsta copiilor, puteți petrece o zi la „Action Aquapark”. Găsiți aici tobogane pentru toate gusturile și vârstele. Parcul acvatic se întinde pe suprafața imensă de 36.000 de metri pătrați, iar prețurile diferă în funcție de înălțimea turiștilor:

  • vizitatori cu o înălțime mai mare de 130 cm – 34 leva
  • vizitatori cu o înălțime între 90 cm- 130 cm – 17 leva
  • vizitatori cu vârsta de peste 65 de ani  – 17 leva
  • vizitatori cu înălțimea de până la 90 cm – intrare gratuită

Puteți verifica toate ofertele de cazare pentru Sunny Beach, pe Travel Planner. 

Excursie în Nessebar, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa

Dacă tot ai ajuns în Sunny Beach e mare păcat să nu mai faci aproximativ 5 km până în Nessebar, un loc care merită explorat☺.

Orașul vechi este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și este renumit pentru multitudinea de biserici, considerate adevărate monumente arhitecturale. Ruinele vechii cetăți, amfiteatrul, străduțele înguste, pavate, terasele la care poți mânca specialități locale și pește proaspăt, fac din Nessebar o destinație turistică de neratat.

Într-una dintre zilele pe care le-am petrecut în Sunny Beach, am plecat să explorăm orașul vechi. Am ajuns imediat, însă nenumăratele trepte și străduțele pavate nu au fost prea prietenoase cu căruciorul și implicit cu Eva a cărei bărbiță tremura de zor. Dacă vreți să vizitați orașul vechi, cu un bebe, vă recomandăm să luați un marsupiu/ sistem și să ajungeți acolo dimineața când soarele nu e prea puternic.

Casele care datează din perioada Renașterii, străduțele cu aer romantic, terasele pline de verdeață și restaurantele mirosind a bunătăți te umplu de energie și de calm.Când ești părinte și îți propui să vizitezi un obiectiv turistic, nu e bine să îți faci așteptări prea mari.

Nu vei pleca de acolo plin de cunoștințe istorice și nici de suveniruri. Dacă reușești să ai 15 minute de liniște și să faci 5 poze, poți să consideri bifată locația turistică 😁. Nu vreți să știți cât ne-am chinuit să apărem toți 4 în poza aceasta și credeți-mă pe cuvânt că e singura pe care am apucat s-o facem în această formulă în toată vacanța.

Vacanță cu copii. Impresii despre DIT Majestic Beach Resort

Dacă faci o plimbare prin Sunny Beach, nu ai cum să ratezi „Majesticul”, unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri de pe litoralul bulgăresc. Făcând parte din lanțul DIT, Majestic Beach Resort impresionează prin grandoare și eleganță.

Complexul este compus din trei corpuri impunătoare de 12 etaje (cele două adiționale constau doar în apartamente), amplasate direct pe malul mării. În total, capacitatea hotelului este de 734 unități de cazare. Fiind înrudit cu „Evrika”, sora din același lanț: DIT, am decis să facem o vizită și în acest hotel pentru a vedea dacă în anii viitori merită să ne fie casă temporară pentru un sejur la mare 😉 .

Variante de cazare la DIT Majestic Beach Resort Sunny Beach

Încă de la recepție, hotelul impresionează prin designul luxos și prin spațiul imens. Clădirile sunt foarte înalte, au 12 etaje, însă timpul de așteptare nu este mare întrucât sunt deservite de 14 lifturi.

Am vizitat o cameră dublă standard (23 mp), situată la etajul 8 al clădirii centrale. Camera era deja pregătită pentru o familie cu un bebeluș. La cerere, se poate aduce în încăpere un pătuț (fără a se achita suplimentar).

Camera era dotată cu minibar, seif, un fierbător pentru ceai sau cafea, televizor. Baia, cu cadă, constituie clar un avantaj pentru familiile cu copii mici.

Curățenia era impecabilă, asta până să ajungem noi 😁. Clarei i-au plăcut atât de mult așternuturile albe încât nu a rezistat tentației de a le proba. A sărit pe pat, s-a așezat pe perne, a făcut tumbe după care a afișat un zâmbet larg, semn că patul a trecut testul.

Vederea acestei camere era spre mare. De la etajul 8, priveliștea era de-a dreptul impresionantă, o adevărată plăcere să te trezești așa în fiecare dimineață de concediu. Unde mai pui că ai fi putut să vezi răsăritul chiar din balcon, cu o cană de cafea în mână.

Hotelul oferă și alte opțiuni de cazare pentru familii mai numeroase. Studio-ul dispune de un pat dublu (sau două paturi de o persoană) și un alt pat suplimentar (fotoliu extensibil). În plus, aici găsești și o chicinetă complet echipată. Dacă aveți nevoie de și mai mult spațiu, puteți opta pentru varianta cea mai spațioasă, un apartament de aproximativ 60 mp compus dintr-un dormitor, un living cu o canapea extensibilă și, la fel, o chicinetă complet echipată. Bineînțeles că acest tip de confort sporit vine la pachet și cu alte costuri.

Puteți solicita celor de la Travel Planner o ofertă personalizată care să se plieze cel mai bine pe așteptările și nevoile voastre. În Sunny Beach luna septembrie este perfectă pentru plajă, vremea este foarte bună, iar prețurile mai mici.

Piscinele și plaja la DIT Majestic Beach Resort Sunny Beach

Hotelul este construit pe o suprafață de 56.000 mp, dintre care 36.000 mp sunt zone extinse cu spații verzi. Pe lângă plantele tropicale care se găsesc din abundență, „Majesticul” se poate lăuda cu una dintre cele mai mari piscine de pe litoralul bulgăresc.

Dacă sunteți înnebuniți după tobogane, să știți că aici nu le veți găsi. În schimb, găsiți mai multă liniște și mai puțină aglomerație. Nu trebuie să vă faceți griji în privința plictiselii. Aceasta nu este o opțiune datorită numeroaselor activități care pot fi făcute atât pe plajă (fotbal, volei), cât și la piscine (aerobic acvatic, gimnastică).

Plaja este lată, cu nisip fin, însă este publică. Puteți beneficia de șezlonguri și umbrele gratuite, doar cu supliment All Inclusive Light.

Activități pentru copii și programe de animație

În mai multe seri, în cadrul complexului se organizează spectacole, iar programele de animație se întind pe toată perioada zilei. Vorbim aici în principal despre jocuri și sporturi precum: gimnastică, aerobic acvatic, tenis de masă, de câmp, darts, volei pe plajă, biliard, fotbal. În incinta hotelului există și un teren foarte mare de golf, aviz amatorilor.

Între orele 10:00 – 12:00 și 15:00 – 17:00, copiii se pot bucura de activitățile din Mini Club. O persoană dedicată face activități cu micuții, în funcție de interesele lor. Spațiul indoor dedicat Mini Club-ului este foarte generos și bine dotat.

Se găsesc aici măsuțe, scaune, fel de fel de jucării și de jocuri care să-i golească de energie pe micuții năzdrăvani. Recent, spațiului indoor i s-a alăturat și cel exterior, un mini părculeț dotat cu leagăne, tobogane și balansoare.

Restaurante și baruri

În acest an (2021) DIT Majestic Beach Resort a avut regim All Inclusive Light, ceea ce înseamnă că anumite băuturi erau contra-cost. În orice caz, ni s-a spus că începând de anul viitor se dorește implementarea regimului Ultra All Inclusive pentru ca oferta hotelului să fie mai variată și să ofere în pachet servicii complete.

Noi am ajuns chiar la ora prânzului, așa că am făcut o tură și prin restaurant unde erau deja așezate platourile cu mâncăruri. Se găseau mezeluri, salate, brânzeturi, legume și fructe din belșug. O zonă cu preparate din pește și bineînțeles zona principală cu preparate din carne gătită sub toate formele: tocănițe, la grătar, la cuptor, prăjită etc, garnituri și supe/ ciorbe.

Exista în restaurantul principal și un colț destinat copiilor, însă nu celor mici. Aici se aflau paste cu sos roșu, nuggets și pizza. Pe lângă restaurantul principal, în cadrul complexului mai sunt și două restaurante a-la-carte (unul bulgăresc și unul cu specific mediteranean) unde se poate lua masa dacă faci rezervare în prealabil.

Centru Wellness și SPA

Dacă ați reușit să ajungeți în concediu doar cu partenerul, fără copii, vă puteți relaxa în zona de wellness. Puteți încerca fel de fel de tratamente corporale, de masaje, proceduri și măști. Vă puteți răsfăța în jacuzzi, în saună sau în băile turcești.

Când am fost noi în vizită, zona de wellness era foarte liberă. Lumina difuză, paturile de masaj, mirosurile de ierburi și uleiurile ne-au făcut cu ochiul, însă ne-am trezit rapid din visare și relaxare, căci brațele amândurora ne erau amorțite de la cele 15, respectiv 7 kg pe care le purtam de ceva vreme 😊.

Per total, DIT Majestic Beach Resort Sunny Beach ne-a lăsat o impresie foarte bună. Ne-ar plăcea să petrecem un sejur aici, iar dacă din 2022 ar introduce și regim Utra All Inclusive ar deveni o opțiune de cazare care ar surclasa multe altele din Sunny Beach.

Mai multe detalii despre locație, impresii de la turiștii care au fost acolo, dar și oferte pentru septembrie, găsiți pe Travel Planner.

Mai sunt câteva zile în care puteți rezerva vacanța la DIT Majestic Beach Resort Sunny Beach pentru a vă bucura de o reducere de 20% între 29.08. – 30.09 pentru rezervările făcute până la 31.08.2021.

Vezi si: La mare cu un bebeluș și un copil de trei ani. Alegerea perfectă: HVD Clubhotel Miramar, locație de top pentru familiile cu copii. Review complet | Demamici.ro

Vezi si: Evrikaaa! Da, am descoperit o super locație de vacanță pentru familiile cu copii. Review despre DIT Hotel Evrika Beach Club Sunny Beach | Demamici.ro

Vezi si: White Lagoon 4*, o destinație de vacanță în care ne-am întoarce cu plăcere. Review detaliat despre resortul din Kavarna, Bulgaria | Demamici.roVacanță cu copii la White Lagoon, Bulgaria! Criteriile după care am selectat destinația de concediu | Demamici.ro

Vezi si: Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni