O femeie de 220 de kg din Iași a născut natural un băiețel VIDEO | Demamici.ro

O femeie de 220 de kg din Iași a născut natural un băiețel. O gravidă din Iași cu o greutate de 220 de kilograme a reușit, cu succes, să aducă pe lume cel de-al cincilea ei copil. Femeia în vârstă de 37 de ani suferă de obezitate morbidă, însă chiar și așa a născut natural băiețelul.

Mama a fost internată la maternitatea „Cuza Vodă” din Iași în urmă cu câteva zile, atunci când era aproape de termen. Medicii au monitorizat-o în permanență, astfel încât nașterea să fie făcută în siguranță, pentru mamă și pentru făt.

Nu doar greutatea ar fi putut să-i pună în pericol sarcina, dar și celelalte probleme de sănătate cauzate de obezitate, diabet și hipertensiune arterială.

În ciuda tuturor acestor riscuri, femeia a reușit să aducă pe lume un bebeluș sănătos.

O femeie de 220 de kg din Iași a născut natural un băiețel

„A fost o provocare, noroc că am fost pregătiți din timp și am anticipat situația. Masa de nașteri avea o capacitate de 300 de kilograme, astfel încât lucrurile au decus foarte bine”, au declarat medicii.

Bebelușul a cântărit puțin peste 3 kilograme și a primit nota 8 la naștere. Venirea lui pe lume a fost asistată de o echipă numeroasă de medici, asistenți, anesteziști, moașe, dar și specialiști în Terapie Intensivă.

După nașterea victorioasă, mama a rămas internată în secția de Terapie Intensivă și pentru că suferă de obezitate morbidă va rămâne mai mult timp în spital pentru a fi supravegheată.

„Noi ne-am luat toate măsurile de profilaxie și acest lucru ne motivează să reținem această lehuză în spital cel puțin încă cinci zile. Evident că lucrurile se pot modifica în funcție de evoluția ei”, au mai spus medicii ieșeni.

Femeia mai are acasă încă patru copii, născuți tot pe cale naturală. Singurul caz asemănător din țara noastră a fost în urmă cu 11 ani, atunci când o gravidă de 240 de kg a adus pe lume o fetiță.

Recordul mondial este deținut de o femeie din Rusia care cântărea 250 de kilograme atunci când a devenit mamă.

Vezi si: Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama | Demamici.ro

Bebelusul va mosteni din informatiile genetice ale ambilor parinti

Cu toate astea, specialistii sustin ca genele mamei joaca un rol mult mai important in ceea ce priveste greutatea copilului. Astfel, mama contribuie cu extra-gene (numite ADN mitocondrial – ADN-ul acesta este mostenit exclusiv pe linie materna) care influenteaza greutatea bebelusului la nastere.

Cu alte cuvinte, greutatea pe care mama a avut-o la nastere poate constitui un factor determinant in greutatea pe care bebelusul o va avea la nastere. Asadar, daca ai avut o greutate mare la nastere, e foarte posibil sa aduci pe lume un bebelus mai dolofan.

Citește continuarea articolului AICI!

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni