Sarcina

Urinarea frecventa in sarcina. De ce se intampla asta? | Demamici.ro

Urinarea frecventa in sarcina. De ce se intampla asta? Urinarea frecventa este unul dintre principalele simptome de sarcina.

Imediat dupa ce ai ramas insarcinata, modificarile hormonale din corpul tau fac ca sangele sa circule mai rapid la nivelul rinichilor. Din acest motiv, vezica urinara se va umple mai des, iar acest lucru duce la urinarea frecventa.

Acest simptom cu greu va fi trecut cu vederea, mai ales ca te vei trezi si in timpul noptii pentru a merge la baie.

In cazul unei femei insarcinate, volumul de sange creste cu 50% fata de perioada de dinainte de sarcina. Astfel, o cantitate mult mai mare de lichid va fi procesata de rinichi.

Pe langa urinarea frecventa, spre sfarsitul sarcinii vei simti ca uterul aflat in crestere preseaza asupra vezicii urinare.

Urinarea frecventa se va opri la cateva zile dupa ce ai nascut. Imediat dupa nastere, vei continua sa urinezi des si in cantitati mari deoarece corpul tau elimina lichidul in exces retinut in timpul sarcinii.

Vezi si: Simptome ale sarcinii! Cum poti sa-ti dai seama ca esti insarcinata inainte sa-ti faci testul | Demamici.ro

Cum putem reduce urinarea frecventa

Acest simptom al sarcinii poate fi redus daca eviti lichidele cu un efect slab diuretic (cafeaua, ceaiul, si mai ales alcoolul, care ar trebui evitat oricum in sarcina).

Un alt truc pe care il poti incerca data viitoare cand mergi la baie este sa te apleci in fata, in timp ce urinezi, pentru a ajuta golirea completa a vezicii.

Cel mai important sfat de care trebuie sa tii cont este sa nu te insetezi, crezand ca astfel vei reduce vizitele la toaleta. Este bine sa te mentii hidratata in timpul sarcinii.

Ce poti face, in schimb, este sa reduci lichidele baute seara, cu cateva ore inainte de culcare, pentru a evita macar trezitul in timpul noptii.

Citeste si: Cum se dezvolta copilul in uter? Sarcina pe saptamani – de la concepere la nastere VIDEO | Demamici.ro

Motive pentru care o femeie nu-si da seama ca e insarcinata in primele saptamani

Femeile care incearca sa ramana insarcinate monitorizeaza fiecare aspect al ciclului lor menstrual si au teste de sarcina la indemana, insa pentru multe femei, sarcina vine ca o surpriza.

Chiar daca majoritatea femeilor iau cu regularitate mijloace de contraceptie, exista loc pentru erori. O pilula contraceptiva, luata exact cand trebuie, poate sa dea eroare in proportie de 1-2%. Asta inseamna ca exista probabilitatea ca si femeile care folosesc aceste pilule sa ramana insarcinate.

In plus, multe dintre paciente nu experimenteaza simptome precum greturile de dimineata sau pot avea menstruatie neregulata. De asemenea, multe femei pot prezenta scurgeri, acel „spotting”, care este comun dupa ce apare sarcina, iar femeile pot presupune ca a fost menstra, excluzand astfel o posibila sarcina.

Tulburarile de alimentatie, modificarile in greutate si obezitatea pot duce la menstruatie neregulata sau chiar lipsa acesteia. La fel si stresul sau diabetul necontrolat. Medicamentele, inclusiv cele pentru anxietate sau epilepsie, pot da peste cap ciclul menstrual.

Vezi si: 10 simptome bizare de sarcina despre care nu-ti va spune nimeni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni