Sanii se modifica in sarcina. Este normal sa apara scurgeri la nivelul sanilor? | Demamici.ro

Sanii se modifica in sarcina, inca din primele saptamani. Modificarile hormonale care au loc in timpul sarcinii vor determina o crestere a fluxului de sange si mai multe schimbari la nivelul tesutului glandular.

Senzatia este asemanatoare cu cea resimtita inainte de perioada menstruatiei, insa mult mai severa.

Sanii se modifica in sarcina inca din primul trimestru. Sensibilitatea sanilor va fi cel mai puternic resimtita in saptamanile 4-6 de sarcina.

Citeste si: Alaptarea NU ar trebui sa doara! Cum sa scapi de „furia laptelui” si de ragadele mamare

Cum se modifica sanii

In perioada cuprinsa de saptamanile 6-8 de sarcina sanii tai incep sa se mareasca. Pe parcursul sarcinii, ei se vor mari cu una sau doua cupe. La prima sarcina vei sesiza cel mai bine aceasta crestere a sanilor.

In acest timp, pielea se va intinde si probabil va aparea si senzatia de mancarime, urmata de posibile vergeturi. Foloseste creme speciale care sa iti mentina elasticitatea pielii pe parcursul sarcinii.

Sanii se modifica in sarcina, la fel si mameloanele. Ele vor deveni mai proeminente si mai inchise la culoare.

Acele mici formatiuni de pe areole, denumite si „tuberculii lui Montgomery” au un rol important in procesul de alaptare. Prin substanta lubrifianta pe care o secreta, care are un rol antiseptic, usureaza alaptarea si mentine supletea pielii.

Citeste si: Sanii nu se lasa din cauza alaptarii! 10 motive pentru care sanii sunt fenomenali | Demamici.ro

Sanii se modifica in sarcina. Aparitia colostrului

In trimestrul 3 de sarcina, sanii incep sa produca colostrul. Colostrul este un precursor al laptelui, produs de glanda mamara in ultima parte a sarcinii si primele zile de la nastere.
Colostrul este special creat de corpul unei mame, pentru a se adapta nevoilor nou nascutului, in primele zile de viata.

Acest tip de lapte este mult mai bogat in proteine, mai sarac in grasimi si zahar si are un continut ridicat de anticorpi.

Sanii se modifica in sarcina, iar uneori pot aparea si surprize neasteptate. Este vorba de scurgerile la nivelul sanilor. Aceste scurgeri pot sa apara chiar si mai devreme decat te-ai astepta.

Desi sunt asociate cu perioada maternitatii, scurgerile pot sa apara inca din saptamana 16 de sarcina. Ele au legatura cu aparitia colostrului, care poate fi eliberat inca de dinainte de nastere. Din acest motiv vei sesiza unele scurgeri ale sanilor.

Acest lucru poate fi evident sau nu, iar daca devine deranjant poti purta absorbante pentru sani, perfecte pentru mascarea eventualelor scurgeri.

Vezi si: Crina Coliban, consilier in alaptare, despre principalele motive pentru care femeile nu alapteaza: „Le e frica sa nu li se strice sanii!” VIDEO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni