Tu - mamă și femeie

Tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat! | Demamici.ro

Tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat! Erai fiica, sora, iubita sau sotie si cunosteai dragostea, dar intr-o zi un omulet micut, firav, plapand ti s-a cuibarit la piept si de atunci ai devenit alta. Ai purtat 9 luni, in tine, viata.

Doua inimi au batut in corpul tau cu putere. Zi de zi ti-ai imaginat cum arata faptura care te va striga mamica. Ti-ai imaginat fiecare degetel, ochisorii, gurita, zambetul, insa nimic nu te-a pregatit pentru iubirea enorma care avea sa se nasca in inima ta.

Abia dupa ce devii mama realizezi ca nu ai stiut niciodata ce inseamna cu adevarat iubirea.

Vezi si: I-am dat viata fiicei mele, dar de fapt ea mi-a daruit mie VIATA | Demamici.ro

Poate ca ai auzit de la mama ta sau de la alte mame ca nimic nu se compara cu iubirea de mama. Nu ai cum sa intelegi ce inseamna asta pana in secunda in care dai viata. Tot ce e mai frumos, mai pur si mai puternic in tine, toata inima si fiinta ta se transpun in mogaldeata pe care ai adus-o pe lume.

E ca si cum propria ta inima ti-ar iesi din piept si s-ar imbraca intr-un corpusor perfect. Ai fi in stare sa-ti privesti copilul ore in sir. Ii pupi manutele, ii mangai obrajorul fin, ii asculti inimioara mica, dar puternica.

Devii dependenta intr-o clipita de manuta care se prinde cu forta de degetul tau. Te simti mandra si te intrebi cum a fost posibil sa poti crea faptura asta perfecta.

Nu suporti sa-ti auzi puiul plangand. La cel mai mic scancet fugi spre el si il iei in brate. Il tii strans la piept si simti cum iubirea ta il linisteste. Si uite asa, in bratele tale, copilul uita de durere. Se simte in siguranta. Se simte iubit. Se simte protejat.

Il tii la piept cand se ghemeieste si se strange si se inroseste din cauza colicilor.

Il tii strans in brate cand ii ies primii dintisori si se trezeste plangand in miez de noapte. Dormi cu sanii pe afara si cu gurita lui lipita de pieptul tau cu orele.

Il tii in brate cand viseaza urat si se trezeste speriat. Iti infasori bratele in jurul corpusorului micut. Ii simti caldura si mirosul de bebelus. Ii auzi respiratia si simti cum apropierea ta il calmeaza si il linisteste.

Vezi si: Catre fiica mea: „Esti viata si lumea mea toata!” | Demamici.ro

Tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat!

E greu, dar e unic, mamico!

Peste ani te vei uita inapoi. Te vei intoarce in pat, insa nu vei mai da cu ochii de chipul adormit al puiului tau. Nu vei mai vedea cum zambeste prin somn, cum suspina. Nu vei mai primi niciun picior in cap si nicio manuta nu-ti va mai baga degetele in ochi doar, doar te vei trezi. Vei avea parte de somnul neintrerupt la care ravnesti acum, dar iti va fi atat de dor de bebelusia copilasului tau.

Mamico, nu-ti lasa puiul sa planga. Tine-l in brate, alinta-l si iubeste-l! Tine-l de mana cat simti si poarta-l prin viata. Iti va da el drumul cand va fi pregatit.

Un copil iubit nu este un copil prea alintat. Un copil tinut in brate, crescut aproape de sufletul mamei este un copil care stie ca e in siguranta, care stie ca e ocrotit. Un astfel de copil va deveni un adult care stie sa iubeasca.

Mamico, tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat! Iti va fi atat de dor…

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile