Tragedie in Gorj. Un bebeluș de 5 luni a murit înecat cu lapte | Demamici.ro

Tragedie in Gorj. Un bebeluș de 5 luni a murit înecat cu lapte. Copilașul în vârstă de 5 luni a sfârșit tragic, în ciuda încercărilor disperate ale medicilor de a-i salva viața. Bebelușul din comuna Bălești, județul Gorj, a fost transferat din Târgu Jiu, cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, în secția ATI.

„Un copil de cinci luni, căruia i s-a dat să mănânce, l-au adormit apoi şi probabil că a aspirat mâncarea. S-a cerut ambulanţa, s-a resuscitat, a fost destul de grav, cianotic, s-a resuscitat de către ambulanţă, a ajuns la Pediatrie, apoi în ATI s-au continuat procedurile de resuscitare. S-au luat toate măsurile terapeutice şi ulterior s-a decis transferul către Craiova”, a declarat Nicoleta Coleaşă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Tragedie in Gorj. Un bebeluș de 5 luni a murit înecat cu lapte

Familia copilului beneficiază de ajutor social și mai are în întreținere doi copii, două fete. Potrivit unei anchete sociale desfășurate la domiciliul parinților, autoritățile nu au constatat abuzuri asupra copiilor pe care cei doi îi au în îngrijire.

„Este probabil o neglijenţă. Oricum, e regretabil. Este vorba de un bebeluş de cinci luni, e regretabil că se întâmplă astfel de incidente. Dintr-o neglijenţă, probabil. Familia respectivă a fost permanent monitorizată, prin Compartimentul de Asistenţă Socială.

E o familie cu probleme sociale, o familie care beneficiază cu tot ce ţine de drepturile sociale, mă refer la ajutor social, la alocaţia pentru susţinerea familiei. Familia a fost sprijintă mereu. Mai au două fete, minore.

Am făcut anchetă socială, în urma decesului bebeluşului de cinci luni şi nu se atestă faptul că au fost lovite sau neîngrijite de către părinţi. Am ajutat şi noi familia, cu un ajutor de urgenţă de 500 de lei, fonduri disponibile din rezerva pentru ajutoare de urgenţă”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

În cazul bebelușului din Gorj a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauzele și împrejurările morții.

Vezi si: Viata unui bebelus de o luna, inecat cu lapte, salvata prin telefon de un operator 112 | Demamici.ro

Vezi si: Un baietel de 1 an si 11 luni s-a inecat cu o aluna care apoi i-a ajuns in plaman! Mama trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Masuri de prim ajutor pentru bebelusi! Manevrele care ii pot salva viata!

Manevra aplicata copiilor pana intr-un an – Nu se aplica Manevra Heimlich copiilor pana intr-un an! Un copil sub un an are organele din abdomen foarte expuse, nu sunt acoperite de coaste si exista riscul producerii unor rupturi de organe cum ar fi ruptura de ficat sau cea de splina.

Copilul trebuie asezat pe antebrat, cu fata in jos, burta pe genunchi.

Spijiniti-i barbia cu degetele si inclinati-i corpul astfel incat capul sa fie mai jos decat trunchiul. Cu cealalta mana loviti-l pe spate. Lovitura se va face cu podul palmei, intre omoplati.

Aplicati cinci astfel de batai, cu suficienta forta. Apoi se intoarce copilul cu fata in sus si se pozitioneaza pe celalalt antebrat.

Cu doua degete, pe jumatatea inferioara a sternului, se aplica 5 compresii toracice. Ne uitam sa vedem daca se observa corpul strain. Daca se observa se scoate, daca nu revenim si mai facem manevra o data.

Exemplificare VIDEO AICI!

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână