Mamele cu coronavirus pot alăpta în siguranță. Sfaturi de la OMS | Demamici.ro

Pentru mamele cu coronavirus, sănătatea copilului este mai importantă chiar și decât propria sănătate. În același timp, contactul dintre mamă și nou născut este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești bune pentru mamele cu coronavirus.

Potrivit specialiștilor, mămicile care au născut și alăptează pot să o facă în continuare pentru că nu există nici cea mai mică problemă. Infecția cu COVID-19 nu se transmite prin laptele matern.

Reguli esențiale de respectat în timpul alăptării

Totuși, alăptarea trebuie să fie însoțită de niște reguli simple, pentru mamele cu coronavirus. Chiar dacă virusul nu se transmite prin lapte, el se poate transmite prin aer, la nivel de respirație.

Așadar, atunci când mamele alăptează, trebuie să poartă o mască de protecție, care să le acopere nasul și gura foarte bine. În timpul alăptării, să nu se atingă alte suprafețe cu mâinile.

Înainte, dar și după alăptare, trebuie să se spele temeinic pe mâini timp de 20 de secunde. Cel mai important este faptul că trebuie să dezinfecteze suprafețele pe care le-au atins.

Reprezentanții OMS vin cu aceste recomandări care au la bază o serie de teste și au concluzionat că virusul nu se regăsește în laptele matern. Pentru a evita răspândirea virusului trebuie respectate regulile detaliate anterior.

Vezi si: Coronavirusul se transmite de la mama la fat intrauterin sau prin laptele matern? STUDIU | Demamici.ro

Mamele cu coronavirus din România

În momentul de față, situația este mai puțin fericită pentru mamele diagnosticate cu COVID-19 de la noi din țară.

În ciuda recomandărilor de alăptare făcută de specialiștii de la OMS, ultimele reglementări de la noi din țară nu permit apropierea mamei infectată cu noul coronavirus, de copilul ei. Nici măcar pentru alăptare, atât de necesară copilului.

La Timișoara, de exemplu, mamele sunt disperate, din cauza faptului că nu sunt lăsate să stea cu nou născuții. Mama infectată și copilul nou născut stau în încăperi diferite, iar ele își pot vedea pruncul doar printr-un geam.

În ceea ce privește această reglementare din România, ea ține de metodologia aplicată în contexul pandemiei care spune foarte clar că mamele infectate cu coronavirus nu au voie să intre în contact cu bebelușul.

Vezi si: Zambetul sperantei. Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni