Tânără cu spina bifida are grijă de cei 7 frați mai mici. Mama lor a murit | Demamici.ro

Tânără cu spina bifida are grijă de cei 7 frați mai mici. Kenzie Feltner are doar 21 de ani și a venit pe lume cu un defect care avea să-i îngreuneze viața. Diagnosticul pus de medici a fost de „spina bifida”, un defect de inchidere osos la nivelul coloanei vertebrale cauzat de închiderea incompletă în zilele 26-30 de sarcină a tubului neural embrionar.

Este malformatia congenitala cu cel mai mare grad de dizabilitate ca urmare a complicatiilor neurologice serioase pe care le determină.

Tânără cu spina bifida are grijă de cei 7 frați mai mici. Mama lor a murit

În ciuda vulnerabilității sale, Kenzie a devenit la vârsta de doar 21 de ani, cel mai mare sprijin pentru familia ei.

Anul 2021 a fost cel mai dificil pentru tânăra care are grijă de cei șapte frați mai mici, după ce mama lor a murit în octombrie. Tragedia a venit la scurtă vreme după ce și tatăl lor a suferit un accident grav de mașină, care i-a provocat leziuni la creier și rupturi de oase.

De la accident, tatăl lor, stâlpul familiei, nu a mai putut să-și sprijine casa. A rămas cu pierderi de memorie și nu a mai putut să lucreze de atunci. După ce și-au pierdut mama, Kenzie a știut că a rămas unicul sprijin al întregii familii și a preluat rolul de mamă pentru cei șapte copii ai familiei.

„A trebuit să mă asigur că au temele făcute, i-am ajutat să facă băiță și m-am asigurat că se culcă la ora potrivită. Tot eu mă ocup și de programările la medic sau ședințele cu profesorii de la școală. Indiferent de ce se întâmplă, eu mă asigur că totul rămâne organizat așa cum trebuie, așa cum ar fi făcut-o și mama mea „, a povestit tânăra Kenzie, potrivit publicației People.

Tânără cu spina bifida are grijă de cei 7 frați mai mici, deși starea sa de sănătate este una precară

Pe lângă timpul dedicat familiei, Kenzie poartă povara bolii sale și a provocărilor pe care le are de înfruntat.

Diagnosticată cu spina bifida, tânăra care a reușit să devină stâlp al familiei, se confruntă cu probleme locomotorii, iar mersul și unele mișcări pot fi adevărate provocări pentru ea. Condusul unei mașini poate fi dificil, motiv pentru care membrii comunității din care face parte s-au mobilizat și au ajutat-o prin donații. I-au oferit un autoturism cu funcții speciale, care să-i ușureze situația.

„Sunt profund recunoscătoare și nici nu vă închipuiți cât de mult înseamnă acest lucru pentru mine și familia mea”, a fost reacția ei.

„După ce mama ei a murit am știut că va rămâne singură cu copiii. Și am știut totodată că trebuie să facem și noi ceva pentru a o ajuta”, a spus unul dintre membrii comunității.

Indiferent de cât de greu i-ar fi, Kenzie nu se lasă bătută și, mai ales, nu vrea să-și abandoneze familia.

„Știu că mama și-ar fi dorit să rămân puternică, așa cum și ea a fost. Așa că am învățat că trebuie să rămân optimistă și să mă ridic de fiecare dată”, a mai declarat Kenzie.

Vezi și: Operatia intrauterina. Oscar a fost operat de spina bifida. A primit sansa la viata inainte sa se nasca | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni